Tres estudiants berguedanes treballen en un calendari solidari a benefici del Grup Horitzó

Elaborar un calendari solidari. Aquesta és la iniciativa en què treballen tres alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, de l’Institut Guillem de Berguedà de Berga. És el treball que han escollit per al seu crèdit de síntesi Raquel Dueñas, Conxita Guitart i Iris Tubau. 

El projecte consisteix en col·laborar amb una entitat social del Berguedà i han escollit el Grup Horitzó, que treballa per la integració laboral de les persones amb problemes socials, discapacitats físiques, psíquiques , sensorials i malalties mentals, així com de les persones amb  risc d’exclusió social. Les estudiants volen ajudar a aquesta entitat i ho faran amb un calendari solidari. Compten amb la col·laboració d’Activament Berguedà, una entitat sensibilitzada amb persones  diagnosticades de malaltia mental. I per altra banda, també han rebut una subvenció que els ajudarà a tirar endavant el projecte. Faran un calendari del 2017, el vendran, i els beneficis seran pel Grup Horitzó.

El projecte detalla com serà aquest calendari. Cada mes de l’any s’il·lustrarà amb una fotografia, i les dotze fotos es triaran mitjançant concurs fotogràfic. Caldrà retratar emocions i fer-ho al llarg de sis sortides que han programat. Són sis excursions per diferents punts de la comarca obertes a tothom i a cada una s’obrirà un concurs de fotos i se n’escolliran dues, sempre amb una temàtica marcada.

La primera sortida serà aquest dissabte, 13 de febrer, i s’anirà a Queralt. Se sortirà a les 9 del matí des de davant de l’Hotel Ciutat de Berga, i tothom qui vulgui fotos per optar a concurs haurà de tenir present la bondat.

Calendari de sortides

A banda de la sortida programada per aquest dissabte, n’hi haurà cinc més. Totes en dissabte i amb punt de sortida davant del Ciutat de Berga. El 27 de febrer (11h) es farà un passeig pel Mercat Setmanal del Vall, i es treballarà l’alegria. El dia 12 de març (9h) s’anirà a l’Alzina de Colls, a Casserres, i la temàtica que caldrà reflectir a les fotos serà l’autoestima. El 26 de març (9h) s’ha programat una sortida fins a Sant Quirze de Pedert, i es treballarà l’estima. El 9 d’abril (9h) al Llac de Graugés, sobre la tendresa. I el 23 d’abril (11h) pel Barri Vell de Berga, amb l’emoció escollida serà l’amistat.

Per a més informació o per apuntar-se a una o altra caminada podeu entrar al blog http://concursf.blogspot.com.es/ o al Facebook https://www.facebook.com/concursf/

Escolta l’entrevista a una de les alumnes responsable del projecte, Iris Tubau, i la professora del Cicle Formatiu Anna Trullols:

FOTO: Una de les tres alumnes que fan el treball, Iris Tubau (esquerra); i la professora del cicle formatiu Anna Trullols

 

X