Montmajor inaugura les obres del Pont de Sorba i del camí del cementiri

Montmajor ha inaugurat aquest cap de setmana l’eixamplament del Pont de Sorba i la rehabilitació del camí del cementiri al sector de Sant Feliu de Lluelles.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va ser dissabte a Montmajor per compartir amb l’alcaldessa del municipi, Maria Teresa Marmi, i amb els veïns i veïnes del poble, la inauguració d’aquests treballs. Conesa va demanar “una nova mirada a la ruralitat” i a les seves necessitats per millorar els transports i les telecomunicacions als petits municipis.

Conesa va recordar el valor de l’acció de suport i cooperació de la Diputació als municipis petits perquè la prestació de serveis i equipaments públics mantinguin l’equitat a tot el territori. Per a la presidenta “millorar els camins i les vies locals és una contribució al benestar, la seguretat i la qualitat de vida” perquè “els veïns i veïnes de Montmajor us hi pugueu quedar, perquè hi vingui gent nova i perquè pugueu emprendre”, va dir.

En aquest sentit, va remarcar que “anualment dediquem 2,5 milions d’euros al Programa de millora i manteniment de camins que són un element clau en la comunicació per a pobles com Montmajor”. Montmajor té menys de 500 habitants, repartits en sis nuclis.

Per la seva banda, l‘alcaldessa de Montmajor, Maria Teresa Marmi va agrair el suport de la Diputació en aquestes millores d’infraestructures viàries, que en el cas de l’ampliació del Pont de Sorba s’ha concretat en dues subvencions: 27.040,76 € (el 2014, a través del Programa complementari de suport a les inversions sostenibles i a la prestació adequada de serveis públics locals) i 73.500 € (el 2015, mitjançant la Xarxa de Governs Locals).

Pel que fa a l’arranjament del camí de Sorba a Sant Feliu de Lluelles, la Diputació hi ha destinat dues partides: 55.153,52 € (el 2014, del Programa complementari de suport a l’economia productiva local) i 13.520,38 € (també el 2014, des del Programa de millora de camins).

FOTO: La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i l’alcaldessa de Montmajor, Maria Teresa Marmí inaugurant el Pont de Sorba / DIPUTACIÓ

X