China Market

Casserres, Societat

Acció conjunta de Casserres i Olvan per netejar la llera del riu Llobregat

Acció conjunta de Casserres i Olvan per netejar la llera del riu Llobregat

Els ajuntaments d’Olvan i Casserres estan duent a terme una actuació conjunta de neteja de la llera del riu Llobregat entre Cal Rosal i la Font del Balç, passant per l’Ametlla de Casserres (un tram pertany al municipi de Casserres i l’altre al d’Olvan). En aquesta zona hi havia gran quantitat d’arbres, vegetació i brossa acumulada i s’està fent tala d’arbres i neteja de tot el tram.

Els dos consistoris van arribar a un acord i van contractar una empresa perquè fes la neteja, “que comporta treure gran quantitat de fusta i desbrossar-ho tot”, ha comentat Josep Colilles, alcalde de Casserres, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. (La pots escoltar a l’àudio adjunt).

Uns treballs necessaris, segons Colilles, “perquè en cas de riuada suposava un perill evident, sobretot per Gironella, ja que la gran acumulació d’arbres hagués pogut comportar problemes”. D’aquesta manera “ho evitem”, ha dit, i a més, “deixem una zona arreglada i neta,  fins i tot per passejar-s’hi”.

Caldrà, això sí, “fer-ne el manteniment per poder seguir tenint en bones condicions tot el tram del riu des de l’Ametlla de Casserres fins la Font del Balç, per la part que ens toca”. L’Ajuntament de Casserres hi ha invertit 6.000 euros. I una altra part l’ha assumit l’Ajuntament d’Olvan. Van arribar a l’acord de pagar i fer la neteja amb fons de l’Ajuntament perquè l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) “es troba en una situació delicada i fa anys que no inverteix en aquests treballs”, ha comentat Josep Colilles.

Els treballs van a càrrec de l’empresa d’Olvan Treballs Forestals del Berguedà S.L.

 

neteja riu casserres 1 (Medium)neteja riu casserres 3 (Medium) neteja riu casserres 4 (Medium)

FOTOS: Treballs de neteja a la llera del riu Llobregat al seu pas per l’Ametlla de Casserres / AUTOR: Ricard Codina

 

Ametlla de Casserres Arbres Neteja Riu Llobregat

Estic amb tu

Comentaris