Borredà obre els espais de l’escola per fer-ne ús dues tardes a la setmana

L’Escola de Borredà ha inaugurat l’espai Escola Oberta, que posa les dependències i els recursos i serveis de l’escola a disposició d’alumnes, exalumnes, pares, mestres i de tota la població en general. S’obren les portes els dilluns i els dijous de 5 a 7 de la tarda perquè tothom qui ho vulgui pugui fer ús de la biblioteca, dels ordinadors i d’altres sales de l’escola per a fer activitats diverses.

Segons ha explicat la directora de l’Escola de Borredà, Assumpta Duran, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà, “l’objectiu és posar els serveis del centre a l’abast de tothom, tenint en compte que pobles petits com Borredà no disposen de locals municipals, aquí només hi ha el Centre Cívic i és adreçat a gent gran”.

La inauguració oficial de l’Escola Oberta s’ha fet aquest dilluns però ja funciona des de mitjans de gener, gràcies a un pla d’ocupació promogut pel Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Borredà. El primer mes en funcionament “la resposta ha estat molt bona”, ha dit Assumpta Duran. En fan ús entre 15 i 18 persones cada dia d’obertura.

El pla d’ocupació també permet obrir l’escola els dimecres a la tarda, en aquest cas només pels estudiants del centre, a qui se’ls ofereixen propostes lúdiques, tenint en compte que el dimecres a la tarda no van a escola (és l’horari de les escoles que formen part de la ZER Berguedà Centre, com la de Borredà).

espai escola borreda 2 (Medium)

FOTOS: Inauguració de l’espai Escola Oberta, aquest dilluns a l’Escola de Borredà / ARXIU PARTICULAR