CDC i ERC de Berga reclamen sancions per “l’acció incívica” de retirar plaques de carrers i demanen que es recol·loquin

La retirada de plaques del carrer Mossèn Espelt i de la plaça Mossèn Armengou per part de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, de Berga, ha generat malestar i reaccions. Els grups municipal de CDC i ERC de Berga s’han pronunciat condemnant aquesta “acció incívica”.

Convergència “condemna fermament aquesta acció incívica que pertorba la convivència ciutadana”. Insta a l’equip de govern de la CUP a “aplicar l’ordenança de civisme vigent a la ciutat per a sancionar aquests fets“, i demana amb urgència al govern municipal “que torni a col·locar immediatament les plaques sostretes”.

Esquerra lamenta que “per motivacions polítiques -de manera uniliteral-“, membres de l’ateneu anarquista hagin decidit retirar un bé públic  com són les plaques dels carrers “incorrent presumptament en una infracció i, alhora, menystenint el respecte a la resta de ciutadans. Aquest acte de força i impositiu és equiparable als actes que ells denuncien”, apunta Esquerra de Berga.

També remarquen en un comunicat que en aquest assumpte hi ha dos fets rellevants, “què s’ha fet, i perquè s’ha fet”. Segons ERC, “el primer és totalment reprovable per incívic i, per tant, punible”, i el segon “posa en evidència el sectarisme dels autors, equiparable al d’èpoques passades de no deixar decidir a la resta de la ciutadania”. ERC qualifica l’acció de “vandalisme ideològic”, entén que “de cap manera es poden tolerar actes d’aquest tipus”.

ERC demana a l’equip de govern de la CUP que recol·loqui les plaques al seu lloc “i ho faci subsidiàriament (reclamant als costos als autors). També demana “tipificar la infracció i aplicar la sanció corresponent” i “obrir aquesta qüestió política a la participació ciutadana”.

X