Francesc Ribera: “si s’han de canviar noms de carrers ho decidiran els veïns de Berga, no la CUP”

La retirada de les plaques del carrer Mossèn Espelt i de la plaça Mossèn Armengou per part de l’ateneu anarquista Columna Terra i Llibertat va sorprendre ahir l’Ajuntament de Berga. En declaracions a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà el tinent d’alcalde, Francesc Ribera, lamentava tot just conèixer els fets, aquestes “accions amb caràcter d’unilaterialitat”, argumentant que “els que les fan haurien de pensar si són les més oportunes per aconseguir els objectius que es pretenen”. Ho atribueix a “la impaciència” d’un col·lectiu amb qui l’equip de govern de la CUP  “ja teníem una línia de diàleg”, ha dit.

El consistori no té intenció de canviar noms de carrers. “No és tan senzill”, apunta Ribera. “Hi viu gent, reben cartes, factures, són adreces localitzades… no és tan fàcil. En tot cas haurien de ser canvis pactats”. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que si hi ha canvis de noms de carrers “els decidiran els ciutadans de Berga, els veïns afectats, nosaltres gestionaríem la voluntat de la gent, la CUP no prendrà aquesta decisió”. A més, també recorda que és un tema que hauria de passar per acord de ple “on estem en minoria”.

L’acció de retirar les plaques va ser, segons fonts de l’entitat anarquista, “una mesura de pressió” perquè l’Ajuntament actuï i canvi noms de carrers de Berga que es refereixen, segons diuen “a personatges que no són dignes”. La resposta del regidor Francesc Ribera és que “si algú pot creure que hi ha indignitat, hem de dir que l’equip de govern estem gestionant indignitats de més volum i més importants com ara el deute de l’Ajuntament o el cas d’Inberga Tur, entre d’altres”. I afegeix: “la CUP fa mesos que treballem en un projecte de memòria històrica que va més enllà del canvi de noms de carrers”.

Sobre quines mesures es prendran arran d’aquesta acció “n’hem de parlar, veure què fem i com ho afrontem”. De moment no ha concretat si es tornaran a col·locar les plaques retirades.

Escolta els arguments que donava Francesc Ribera a Ràdio Berga tan bon punt es coneixien els fets:

plaça mossen armengou

carrer mossen espelt

 

FOTOS: Els dos punts on s’han retirat les plaques. A dalt, la plaça Mossèn Armengou. I a baix, el carrer Mossèn Espelt / AUTOR: Jaume Fíguls

 

X