First Stop

Berga, Societat

L’ascensor de Queralt torna a estar en funcionament

L’ascensor de Queralt torna a estar en funcionament

Després de dos mesos i mig fora de servei a causa d’una avaria, l’ascensor que enllaça l’aparcament de Queralt amb el santuari torna a estar en funcionament. El cap de setmana ja se n’ha pogut fer ús. Divendres es van enllestir les obres de reparació de l’elevador, que han costat entre 3.000 i 3.500 euros i que ha assumit l’Ajuntament de Berga.

ascensor-queralt-a-daltL’empresa concessionària de l’hostatgeria i l’ascensor de Queralt (i també de l’hotel Berga Park), Inberga Tur, hauria de fer-se càrrec no només de les avaries sinó també de les revisions i del manteniment de l’ascensor, però  ja fa anys que ho ha d’assumir el consistori berguedà. De fet, des del 2002 ha pagat 76.000 euros de revisions i avaries de l’ascensor de Queralt.

En aquesta ocasió s’ha fet una intervenció de forma subsidiària perquè la concessionària ha declinat fer-ho. L’Ajuntament però ha hagut d’esgotar la tramitació legal necessària abans d’actuar, i fins el dilluns 14 de març els operaris no van poder començar a treballar per reparar l’avaria. Amb cinc dies va quedar resolta.

Amb tot, aquest cap de setmana hi ha hagut algun viatge puntual que no s’ha pogut fer. Tal com passava abans que s’espatllés, es dóna algun cas que s’encalla, “puntualment es dóna alguna disfunció -en aquest cas una peça de la qual no hi ha recanvis- però es reactiva el sistema i torna a funcionar”, ha dit el regidor Oriol Camps en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. També ha explicat que aquest primer cap de setmana de la reobertura de l’ascensor ha coincidit amb el canvi de persona responsable al bar, des d’on s’encarreguen de fer pujar i baixar l’ascensor, amb la qual cosa no ho tenia per mà.

“Calen més intervencions”

De moment s’ha solucionat el problema que impedia el funcionament de l’ascensor però caldrà fer-hi més intervencions: “a mesura que hi hagi disponibilitat pressupostària s’aniran fent reparacions perquè la instal·lació és molt antiga i hi ha coses que s’han d’arreglar, i també revisions que toca fer “, ha comentat Oriol Camps. No ha concretat exactament què s’ha de fer, quan s’hi ha d’invertir ni quan s’hi actuarà però sí que ha dit que s’estudiaran les millores necessàries que cal dur-hi a terme. L’elevador es va estrenar fa 25 anys, el 1991, “és una infraestructura que ja té anys i no s’ha cuidat com tocava, el manteniment no ha estat prou adequat”, ha apuntat.

FOTO: Ascensor de Queralt / AUTOR: David Garcia

Ascensor Avaria Manteniment Queralt revisions

Comentaris