Cars Berga

Berga, Cultura

El concert del Divendres Sant a Berga serà enguany a benefici de Càritas

El concert del Divendres Sant a Berga serà enguany a benefici de Càritas

Música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori s’uneixen en un cicle de concerts a benefici de Càritas per lluitar contra la pobresa infantil. S’han programat 24 concerts solidaris al conjunt de Catalunya i un serà a Berga. Serà el Divendres Sant, 25 de març.

Es tracta del tradicional concert de Setmana Santa de l’Escola de Música de Berga però enguany té aquest plus afegit gràcies a la iniciativa de la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i Catalunya Caixa), que impulsen ‘Música contra la pobresa infantil’, un cicle d’actuacions per recaptar fons per l’acció social que Càritas fa amb els infants.

El cicle ha fet parada a Tortosa, Granollers, Vic, Terrassa, Sabadell, també passarà per Sant Cugat, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Ripoll, Girona, la Seu d’Urgell, entre d’altres ciutats i espais emblemàtics. I aquest divendres, a Berga. Un concert de Divendres Sant amb obres de J.S. Bach. Serà a 2/4 de 8 del vespre a l’Església de la plaça de Sant Pere, de la mà de l‘Orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, i la coral de l’Escola Municipal de Música de Berga, dirigida per Denis Rojo. Així com dos solistes convidats: Luisa Corbacho (contralt), i Pau Bordas (baix). Interpretaran cors i àries de les passions de Bach, tal com ha explicat Rojo, contents, ha dit, de poder estar al costat d’una formació professional com l’Orquestra Unesco Barcelona.

El cicle de concerts, que s’allargarà durant tot el 2016, té un doble objectiu. Per una banda, fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya, “amb un programa complet i potent”, ha dit Albert Flotats, gerent de la Fundació Música Solidària. I per altra banda, i captar ingressos pels programes socials centrats en la pobresa infantil de les Càritas Diocesanes. Per això, el què es recapti a Berga serà per Càritas Parroquial de Berga.

302 infants atesos per Càritas Berga el 2015

A Berga, Càritas Parroquial, va atendre el 2015, 248 famílies amb un total de 302 infants. Nens i nenes que es van beneficiar dels programes i serveis que s’ofereixen: reforç escolarbeques menjadorbeques escolars per a llibres, material…, beques per a activitats extraescolars per a infants amb problemes d’integració; i jocs i manualitats a l’esplai ‘+ al mes’. 

Aquests són els programes en què treballa Càritas Berga dirigits a infants, i es porten a terme gràcies als voluntaris. Ara, els diners que es recaptin del concert solidari es repartiran proporcionalment per a cada una d’aquestes accions, segons ha explicat la presidenta de Càritas, Glòria Simon, que ha agraït que Càritas pugui ser beneficiària de cicle i ha reiterat “el compromís de treballar pels més petits”, recordant que a nivell de Catalunya, “1 de cada 3 nens i nenes viuen en situació de pobresa”.

Venda d’entrades

Les entrades per al concert del Divendres Sant a Berga valen 15 euros. Els beneficis que es recaptin seran en un 70% per Càritas i el 30% restant per a la Fundació Música Solidària (pel fons de reserva del cicle). Es poden comprar a l’Escola Municipal de Música de Berga, a Càritas Parroquial, a Calçats Mercè, via Internet: www.musicasolidaria.org, o el dia del concert una hora abans a l’església. A més, hi ha disponible una fila 0, que en aquest cas les aportacions sí que són el 100% per Càritas. Per a donatius i fila 0 el número de compte és 0182-1799-29-0200018386.

 

FOTO: Presentació del concert solidari a Berga, amb presència de totes les parts implicades. AUTORA: Anna Costa

 

Càritas concert de Divendres Sant Concert de Setmana Santa Concert solidari Escola de Música de Berga Fundació Antigues Caixes Catalanes Fundació Música Solidària

Comentaris