Cercs posa fanals solars per il·luminar el camí que uneix la Rodonella i Sant Jordi

Cercs ha instal·lat dos fanals que funcionen amb energia solar per fer llum. S’han col·locat al camí que uneix els nuclis de la Rodonella i Sant Jordi, que fins ara no disposava d’il·luminació. De moment, se n’han posat dos i l’Ajuntament verificarà l’efectivitat d’aquest tipus d’enllumenat que porta plaques solars i que es nodreix del sol per fer llum.

A partir d’aquesta prova pilot es valorarà la viabilitat per instal·lar els fanals necessaris a tot el camí, la qual cosa permetrà que sigui un tram més segur pels vianants que en fan ús, especialment a l’estiu.

A més, segons el consistori, l’estudi servirà per tenir una referència per a possible futures actuacions en el camp de les energies netes per les quals vol apostar l’equip de govern de Cercs.

Es tracta d‘enllumenat que porta plaques solars incorporades. Cada fanal és independent, de manera que es comprovarà la durada i la intensitat de la llum que es produirà en les condicions més òptimes, és a dir amb més temps d’exposició al sol; així com en les condicions més desfavorables.

fanals cercs 1

 FOTOS: Fanals solar i instal·lació d’aquests llums, la setmana passada / AJUNTAMENT de Cercs

 

X