Cars Berga

Economia

El Berguedà treballa en un full de ruta pel desenvolupament econòmic que ha recollit aportacions de 68 persones

El procés de participació ciutadana que es va obrir fa unes setmanes per fer aportacions al full de ruta comarcal que s’està elaborant, anomenat Estratègia Berguedana 2020, ha comptat amb la implicació de 68 persones, segons han informat des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Aportacions sobre el desenvolupament econòmic del Berguedà que s’han recollit i analitzat i que han servit per ampliar i redefinir les propostes que havien sorgit a les taules de treball amb entitats i institucions públiques i privades de la comarca.

Les opinions s’han recollit per mitjà d’un qüestionari que plantejava la reflexió sobre quins eren els reptes econòmics del Berguedà durant els propers anys, l’anàlisi dels sectors econòmics d’especialització i els projectes prioritaris. A la pregunta sobre quins sectors consideres més estratègics? Un 36% han respost que el turisme; un 27% el sector de la fusta, boscos i energia renovable; el 13% aposta per projectes tractors estratègics; i l’agroalimentació és també un dels més votats amb el 12%, entre d’altres amb percentatges menors.

Una altra qüestió plantejava quins projectes consideres més estratègics? En aquest cas, un 19% vota per un pla de màrqueting de turisme; un 17% per fomentar l’ocupació de qualitat; un 14% per un centre de formació en gestió energètica forestal; i un 10% per un clúster del sector agroalimentari del Berguedà; un 9% pel desdoblament de la C-16 (eix E-9), entre d’altres projectes amb percentatges menors.

Aquestes i altres aportacions que pots consultar en aquest arxiu adjunt: Participació Estratègia Berguedana, serviran pel debat definitiu que es farà el proper mes abril en la darrera sessió de l’elaboració de l’Estratègia Berguedana 2020, per establir un model propi de desenvolupament territorial i de creixement econòmic de la comarca.

 

desenvolupament econòmic Estratègia Berguedana full de ruta

Comentaris