Borredà reparteix àpats a domicili

L’Ajuntament de Borredà ha recuperat el programa ‘Àpats a domicili’, de Serveis Socials, que consisteix en facilitar un àpat calent a les persones soles que ho demanen. S’ha arribat a un acord amb l’AMPA de l’Escola de Borredà per tal que l’empresa que serveix el dinar als nens i nenes del menjador escolar també fa el menjar per a les persones que s’acullen a aquest programa social. De moment són 2 però la previsió és que se n’incorporin 2 o 3 més.

El trasllat del menjar es fa amb una carmanyola preparada i adequada “per mantenir el menjar en perfectes condicions”, apunten des de l’Ajuntament. Un membre de la brigada municipal o un treballador del pla d’ocupació s’encarrega del transport fins a casa de l’usuari. Cada àpat té un cost de 5 euros que paga el consumidor, i la resta, és subvencionat pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Borredà.

Servei que es recupera

Aquest programa es va iniciar fa 10 anys, amb la compra d’una vintena de carmanyoles, i va arribar a donar servei a una dotzena de persones. De mica en mica però el nombre de beneficiaris va anar baixant fins que es va suspendre per falta de demanda. Ara, tres anys després es recupera el servei.

Segons l’Ajuntament de Borredà, “és una molt bona solució per aquelles persones soles que no poden o no volen cuinar i demanen tenir accés a aquesta prestació. Un bon àpat calent cada dia, resol el problema i a més el fem compatible amb un menjar sa i equilibrat”. Actualment l’acord amb l’AMPA ha permès solucionar fàcilment la disponibilitat dels àpats. I en període de vacances escolars s’arribarà a un acord amb algun dels restaurants del poble.

 

FOTO: Carmanyola amb la qual se serveixen els àpats / AUTOR: Ajuntament de Borredà