La biblioteca de Gironella rep gairebé 31.000 visitants el primer any en servei

La biblioteca de Gironella ha complert un any. El 21 de març del 2015, coincidint amb la Fira de Sant Josep, entrava en servei la biblioteca municipal de la vila, un equipament llargament reivindicat perquè fins aleshores el poble havia de fer ús de la biblioteca de l’institut. Era per tant una demanda històrica, un servei necessari per un poble com Gironella.

Un any després, i en concret els primers 253 dies de funcionament de la biblioteca, la valoració que en fan tant el director de la biblioteca com l’equip de govern de la Gironella (CDC) “és molt bona”. Hi han passat 30.866 visitants. Per fer-nos una idea, de mitjana diària han passat per la biblioteca de Gironella 122 persones. Segons Francesc Puig, director de la bibliteca, “les dades parlen per si soles i demostren la bona acollida que ha tingut aquest equipament tan esperat durant anys”.

La biblioteca de Gironella té 1.100 usuaris inscrits, i 4.176 usuaris del servei de préstec de les diferents obres en tot tipus de formats que s’hi poden trobar. Fins al passat 29 de febrer s’havien prestat 11.916 documents, i es comptabilitzen 3.395 usuaris del servei d’Internet i ofimàtica. Pel que fa les visites escolars, n’hi ha hagut 17 en un any. S’han celebrat 13 sessions del Club de Lectura i 7 jornades de l’Hora del Conte, totes molt participades.

 

FOTO: Petits i grans fent ús de la biblioteca de Gironella / ARXIU particular