Cars Berga

Societat

Les mones i les caramelles de Pasqua, protagonistes també al Berguedà

Les mones i les caramelles de Pasqua, protagonistes també al Berguedà

Pasqua és sinònim de mona i de caramelles. Dues tradicions arrelades que seran ben presents aquests dies. A les pastisseries ja fa dies que treballen perquè els aparadors facin un bon goig amb mones de tots els gustos i figures de xocolata de tota mena, que els padrins tinguin un bon assortit a l’hora d’escollir la mona que paguen als seus fillols. I en paral·lel els cantaires afinen la veu perquè els cants de caramelles siguin ben lluïts.

Al Berguedà també en podrem escoltar, i a diferents poblacions. Per exemple, a la capital, Berga, es farà la tradicional cantada de caramelles el diumenge de Pasqua, 27 de març, a la 1 del migdia a la plaça de Sant Pere. Hi participaran l’escola de Santa Eulàlia, la coral infantil Xerics, el Grup de Caramelles de La Valldan, el Coro, la cobla Ciutat de Berga, i la coral Queraltina. Com a cloenda de l’acte, cantada conjunta de tots els grups, que interpretaran ‘Queraltina’, una caramella amb música de Josep Cristòfol i lletra de Lluís Ferrer Vinyes.

A Gironella, per altra banda, trobada de colles caramellaires també el diumenge de Pasqua, 27 de març. La plaça de la vila acollirà aquesta trobada que aplegarà diferents grups de cantaires que durant la tarda de dissabte i el matí de diumenge cantaran per separat pels carrers i places de la vila. S’agruparan davant de l’Ajuntament diumenge al migdia i a la 1, cantada final. Lluís Vall, regidor de Cultura i Festes, ha explicat que totes les colles participants cantaran conjuntament i que per fer més confortable l’audició se sonoritzarà la plaça, com les altres edicions; i com a novetat d’enguany, es posaran un centenar de cadires perquè el públic assistent pugui veure millor la cantada final.

A Puig-reig, cantada de caramelles el diumenge de Pasqua a 1/4 d’1 davant de l’església parroquial, per part de diferents grups veïnals i membres del cor parroquial. I el Dilluns de Pasqua, 28 de març, a partir de les 11 del matí, l’Escola de Música de Puig-reig i la Polifònica cantaran caramelles pels carrers del poble.

Altres poblacions on també fan caramelles: el dissabte 26 de març a Saldes, Vallcebre i Gósol. El diumenge 27, a Avià, Saldes, Gósol, Sant Julià de Cerdanyola i Guardiola de Berguedà. I el dilluns 28 a Avià, Montclar i Sant Julià de Cerdanyola. Per a més informació consulta l’apartat d’agenda.

 

FOTO: Cantada de caramelles a Gironella l’edició passada / gironella.cat

 

cantada Caramelles trobada de caramelles

Comentaris