Cars Berga

Societat

S’obre el concurs pel servei de guia a esglésies romàniques del Berguedà

S’obre el concurs pel servei de guia a esglésies romàniques del Berguedà

Des d’aquest dijous, 24 de març, i fins al 8 d’abril, està obert el concurs per a la contractació de servei de guiatge a diversos monuments del Berguedà, la majoria esglésies romàniques però també la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. En concret, l’empresa a qui s’adjudiqui el concurs s’encarregarà de la gestió de servei de guia turístic i patrimonial a cinc esglésies: Sant Quirze de Pedret (Cercs-Berga),  Sant Vicenç del Rus (Castellar de n’Hug), Sant Vicenç d’Obiols (Avià), Sant Sadurní de Rotgers (Borredà), i el monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà).

Fins ara, aquest servei de guiatge el feia la Diputació de Barcelona per mitjà d’una empresa privada. El territori però reclamava des de feia temps la gestió turística d’aquests elements patrimonials per fer-ne una gestió més integradora i flexible des del Berguedà. Així, a finals de gener es va signar el conveni de traspàs de la gestió del servei de guiatge entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Entre els requisits, es demana que els adjudicataris del servei facilitin una gestió integrada de l’atractiu patrimonial de les cinc esglésies romàniques i la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, que ofereixin 2.600 hores d’obertura, servei de guia en català i castellà, i gestió i neteja dels elements patrimonials.

El contracte entrarà en vigor l’1 de maig i serà fins al 31 de desembre del 2017, per un valor màxim de 120.476 euros.

Les propostes de les empreses interessades en aquest servei es poden fer arribar fins al 8 d’abril. Per a més informació clica aquí, on també hi trobarà els arxius amb els plecs de clàusules.  Un cop tancat el termini i valorades les propostes presentades a concurs es valoraran i es donarà a conèixer l’oferta guanyadora a qui se li adjudicarà el contracte.

obiols rotgerstorre amo  pedret

FOTOS: Foto gran: monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà). Fotos petites: 1. Sant Vicenç d’Obiols (Avià) 2. Sant Sadurní de Rotgers (Borredà) 3. Torre de l’Amo de Viladomiu Nou 4. Sant Quirze de Pedret (Cercs, Berga) / AGÈNCIA de Desenvolupament del Berguedà

 

esglésies romàniques guiatge Pedret Sant Llorenç Sant Sadurní de Rotgers Sant Vicenç d'Obiols Sant Vicenç del Rus Torre de l'Amo visites guiades

Comentaris