El turisme rural al Berguedà supera el 95% d’ocupació els festius de Setmana Santa

El Berguedà penja el cartell de complet per als dies festius de la Setmana Santa, almenys a les cases de turisme rural, on es registra més del 95% d’ocupació. Ho ha concretat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà el president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer, que ha recordat que la Setmana Santa, sobretot des de Dijous Sant o Divendres Sant i fins Dilluns de Pasqua, sempre sol atraure molts visitants a la comarca: “tradicionalment són dates molt bones per l’ocupació del turisme rural”. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

Tot i que el gruix de les reserves s’han fet amb dos o tres mesos d’antelació, també hi ha una part de les cases que s’han omplert més a última hora: “fins aquests últims dies no hem acabat d’omplir tot l’allotjament disponible -són 75 cases associades a Agroturisme del Berguedà- perquè hi ha moviment, anul·lacions, reserves d’última hora…”. El temps és un factor que moltes famílies tenen en compte a l’hora d’escollir destinació de Setmana Santa. En aquest sentit, el fet que s’escaigui a finals de març és positiu, ha dit Pellicer: “per nosaltres com més d’hora s’escau millor perquè la gent prefereix muntanya que platja”.

Pel que fa al perfil, els clients d’aquesta Setmana Santa són famílies o grups de famílies que es reuneixen per passar les festes junts: celebrar àpats, la mona… i també fer activitats al Berguedà. Segons Jordi Pellicer, el fet que siguin estades més llargues hi ajuda: “els caps de setmana costa moure la gent de les cases de turisme rural però quan hi són més de dos dies sí que visiten els pobles de la zona, fan parada a llocs destacats de la comarca, fan activitats… i això és bo, és molt positiu pel Berguedà”, ha dit.

La procedència d’aquestes famílies és Barcelona i l’àrea metropolitana, pràcticament no hi ha estrangers en aquestes dates: “no, o molt poc”, ha concretat Jordi Pellicer. Ha explicat que “el turisme estranger es comença a despertar el mes de juny i el gruix arriba al juliol i a l’agost. De fet, pels mesos d’estiu ja tenim reserves de gent d’altres països, i val a dir que fins ara hi ha hagut una petita davallada en la contractació de turisme estranger, però bé encara hi ha temps per capgirar-ho”.

Després d’omplir al 100% per Cap d’Any, els mesos de gener i febrer han estat mesos fluixos per l’ocupació del turisme rural al Berguedà. Ara al març, coincidint amb la Setmana Santa, s’ha remuntat, i a partir d’aquí s’espera que els caps de setmana de primavera i els mesos d’estiu siguin bons: “esperem que sí, ja tenim reserves per l’estiu i les sensacions són bones, es confirma la recuperació que ja fa uns mesos que anem notant, la gent surt”.

L’ocupació des d’aquest Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua també serà alta en hotels, càmpings i altres allotjaments de la comarca.