Inberga Tur presenta recurs a la sentència per retornar les concessions a l’Ajuntament de Berga

La societat Inberga Tur, concessionària de l’Hotel Berga Park, l’hotatgeria i l’ascensor de Queralt, ha recorregut a la sentència que obligava a retornar a l’Ajuntament de Berga aquests béns municipals. Segons publica el diari Regió7, Inberga Tur creu que hi ha possibilitats que el Tribunal Superior de Justícia admeti a tràmit el recurs perquè “des d’un punt de vista jurídic és un sentència anòmala, i presenta imprecisions”.

A principis de març es va conèixer la sentència del contenciós administratiu número 7 de Barcelona a favor d’extingir les concessions fetes l’any 2002. Una sentència però que no era ferma a l’espera de si Inberga Tur presentava o no recurs d’apel·lació. Ho ha fet i ara el procediment s’atura fins que el Tribunal Superior l’accepti o no a tràmit. El procés es torna a allargar. No es resoldrà amb tres mesos (era el termini per retornar l’hotel, l’hostatgeria i l’ascensor si no s’hagués presentat recurs) aquest litigi entre els empresaris d’Inberga Tur i l’Ajuntament de Berga, que s’arrossega des del 2009.

Quan es va fer pública aquesta sentència que ara ha recorregut Inberga Tur, es concretava que les clàusules del contracte de concessió s’havien incomplert per ambdues parts: un 70% d’incompliment per part d’Inberga Tur, i un 30% per part de l’Ajuntament de Berga.  Inberga Tur no va iniciar l’activitat prevista d’oferir formació d’hoteleria i turisme, hi ha hagut una falta de conservació de les instal·lacions i no s’ha fet càrrec del manteniment i les avaries de l’ascensor, entre d’altres incompliments. Per la seva banda, l’Ajuntament de Berga no va complir amb l’acord establert a la concessió d’habilitar un espai adjacent a l’hotel per a l’activitat d’estudis d’hostaleria i turisme.

 

X