Gironella estrena ruta històrica pel nucli antic amb 9 monòlits metàl·lics a edificis patrimonials

L’Ajuntament de Gironella posa en marxa una ruta històrica pel nucli antic de la vila. La inauguració d’aquest nou recurs turístic es farà aquest dissabte, 2 d’abril, a 2/4 de 12 del migdia a la sala d’actes de la biblioteca de Gironella, i a continuació es farà el primer recorregut d’aquesta ruta històrica que ressegueix els edificis patrimonials més importants del Casc Antic.

En aquests edificis patrimonials s’han instal·lat monòlits metàl·lics. En total 9 monòlits que permetran completar la informació per mitjà de codis QR. Els visitants que en facin ús podran conèixer el passat de la vila. Aquest és l’objectiu de la nova ruta històrica, que s’ha dissenyat després de mesos d’anàlisi històrica sobre el municipi mitjançant troballes i documents a l’arxiu municipal.

El regidor de Promoció Turística de Gironella, David Saborido, ha explicat que l’acte inaugural començarà amb una pinzellada històrica amb un text llegit sobre l’evolució històrica, demogràfica i patrimonial de la població acompanyat d’un suport gràfic i il·lustratiu. A més, tothom qui hi assisteixi trobarà tríptics informatius sobre la ruta per tal que puguin seguir-la també sobre paper. Seguidament, el Pont Vell serà el punt d’inici d’aquesta ruta històrica pel nucli antic de Gironella. El regidor ha recomanat tenir l’aplicació lectora de codis QR als dispositius mòbils per poder “fer la ruta satisfactòriament i accedir a tota la informació des dels monòlits”.

 

FOTO: Nucli antic de Gironella / VIQUIPÈDIA

 

X