Berga implanta un nou mercat setmanal, cada dimecres a la plaça de Sant Pere

Berga tindrà dos mercats setmanals des d’ara i fins al juny. Al dels dissabtes al Vall s’hi suma un nou mercat els dimecres a la plaça de Sant Pere. S’implanta amb l’objectiu de dinamitzar el barri vell de la ciutat i potenciar el comerç de proximitat. Sota el nom de ‘Mercat de primavera’, parades de productes alimentaris s’instal·laran a partir del dimecres 6 d’abril i cada setmana fins al juny -excepte el dimecres de Patum- davant de l’Ajuntament perquè els berguedans puguin fer la compra.

mercat primaveraProductes de proximitat

El mercat estarà obert de les 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda i comptarà amb unes vuit parades. S’aniran combinant fent que cada setmana hi hagi una parada de fruita i verdura, una de verdura ecològica, carn, embotits i ous, una altra de productes làctics i una de pa i coques; quinzenalment hi haurà una parada també de teixit artesà, de fruits secs i garrapinyades, de gra, xai i farina; i mensualment hi haurà una parada de formatge i derivats, de pèsol i blat de moro i d’oli de sabons.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha expressat la voluntat de posar en valor la importància dels productes de proximitat: “cal que tinguem clar que no es tracta d’una fira de degustacions sinó d’un mercat per omplir el cistell, que servirà per complementar el mercat dels dissabtes i que respon a l’objectiu de reivindicar els productes fets a casa: normalment es tendeix a pensar que tot allò fet a l’estranger és millor i el cas dels aliments és un exemple ben clar que això no és així sinó que quan més pròxim és el producte de més qualitat és”. (Escolta l’entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà a l’àudio adjunt).

Alteracions de trànsit

En motiu del ‘Mercat de primavera’, els dimecres es tallarà el trànsit i no es permetrà el pas de vehicles per la plaça de Sant Pere, de les 8 del matí a les 3 de la tarda. De manera excepcional es permetrà l’accés de vehicles al carrer Buxadé.

 FOTO: Plaça de Sant Pere de Berga, escenari del nou mercat setmanal dels dimecres. AUTOR: Marc Canturri

 

X