Arrenca la Setmana Saludable al Berguedà amb 160 activitats gratuïtes

El Berguedà dóna avui dilluns, 4 d’abril, el tret de sortida la segona Setmana Saludable. Fins al diumenge 10 d’abril s’han organitzat tota mena de propostes gràcies a la implicació de 15 institucions públiques, 6 restaurants i 20 centres que ofereixen un total de 160 activitats gratuïtes de l’àmbit de l’esport, de les activitats físiques i de la salut. Les pots consultar en aquesta taula d’activitats de la Setmana Saludable.

L’objectiu d’aquesta proposta, amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà al capdavant de l’organització, és fer promoció de les activitats físiques, esportives i de salut que es poden fer a la comarca amb la finalitat de promoure els hàbits de vida saludables entre la població, i millorar la qualitat de vida a través de l’alimentació, l’esport i de la salut. A més, també serveix per donar a conèixer els centres d’activitats, de restauració i de salut del Berguedà.

Durant tota aquesta setmana20 centres d’activitat, esport i lleure obren les portes de forma gratuïta per donar a conèixer les múltiples activitats adaptades a tots els nivells de dificultat, des de les més populars com caminades o gimnàstica de manteniment, passant pel ciclisme, la natació, l’hípica o el rem, o activitats més tècniques com vies ferrades o iniciació al parapent.

Per altra banda, 6 restaurants de l’Associació d’Hosteleria i Turisme del Berguedà s’han sumat a la iniciativa oferint plats i menús aconsellats per seguir una alimentació saludable amb productes de proximitat, ecològics i equilibrats.

En l’organització de la Setmana Saludable del Berguedà hi participen els ajuntaments de Bagà, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Saldes, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada; el Centre d’Atenció Primària de Berga i les Àrees Bàsiques de Salut de l’Alt i Baix Berguedà; els establiments de restauració: Niu Nou, Els Roures, la Tosca, Sala, l’Hostal Cal Fuster i Logos Berguedà; els centres esportius i d’activitat física: Alter Sport, Runners del Berguedà, ApA Volem, Berga Resort, Càmping Repòs del Pedraforca, Centre de ioga Arjuna, Centre Gimnàstic del Berguedà, Cercle Aventura, Cingles – guies de muntanya, El Tossalet, Escola de Ballet M.Alba, Gimnàs Esvelt, Gimnàs la Farga, Gimnàs SABS, Hípica Vilaforniu, Indòmit, Volem activitats, Xalem i el Xalet refugi dels Rasos de Peguera; coordinats per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Hi ha activitats en què cal inscripció. Es poden fer presencialment a l’Oficina de Turisme del Berguedà (al peu de la C-16), trucant al telèfon 93.822.15.00, als centres organitzadors, o per Internet clicant aquí.

 

X