L’estudiant David Ballonga, de l’Institut de Puig-reig, obté un dels Premis Recerca Jove

David Ballonga Barat, alumne de 2n. de Batxillerat de l’Institut de Puig-reig, ha obtingut un dels Premis Recerca Jove (abans coneguts com a CIRIT), destinats a incentivar i premiar els treballs de recerca dels alumnes d’ESO, Batxillerat o cicles formatius. El jove de Puig-reig ha rebut el premi pel seu treball de recerca titulat ‘De la fórmula a la forma’.

L’institut de Puig-reig va decidir presentar aquest treball, tutoritzat pel professor de dibuix Jordi Miralpeix, “per la seva excepcionalitat i gran qualitat”. L’objectiu del treball era trobar una fórmula matemàtica que, a traves de la seva funció, pogués descriure qualsevol objecte, tant en dues dimensions com en 3D, amb l’ajuda d’un programa informàtic. Amb llargues i complicades equacions s’arriba a dibuixar figures reals però també formes abstractes i artístiques.

Els premis, amb una dotació de 750 euros cada un, els atorga la Generalitat a través del departament d’Empresa i Coneixement i l’AGAUR. En total hi ha 75 treballs premiats, dels quals només un a les comarques del Bages i Berguedà (el de David Ballonga, de l’Institut de Puig-reig). També ha rebut un premi un alumne d’Igualada i un altre de Solsona.

Es premien els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d’altres valors. Aquest premi vol distingir l’esforç dels alumnes de segon cicle d’ensenyament secundari obligatori i dels alumnes d’educació postobligatòria, i també es recompensa la tasca dels centres d’educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria.

L’acte d’entrega dels diplomes dels Premis Recerca Jove, PRJ 2015 es va fer el passat dissabte 2 d’abril a L’Auditori de Barcelona.  L’acte va comptar amb l’assistència d’autoritats, directors i tutors/res dels centres participants, alumnes premiats i familiars i acompanyats.

david ballonga 2 (Medium)

FOTOS: David Ballonga en l’acte d’entrega de premis als estudiants / ARXIU PARTICULAR