Prop de cinquanta persones fan un volt pel patrimoni històric de Gironella

L’Ajuntament de Gironella ha estrenat una ruta històrica pel nucli antic de la vila. Un nou recurs turístic que, de forma autoguiada, ressegueix els edificis patrimonials més importants del Casc Antic.

Es va inaugurar el primer dissabte d’abril i van fer el primer recorregut prop d’una cinquantena de persones. A més, en aquesta ocasió i excepcionalment, diversos joves van recrear escenes de l’època als punts destacats de la ruta històrica.

El recorregut enllaça 9 edificis patrimonials i es pot fer amb tranquil·litat en aproximadament una hora, tenint en compte que es troben situats a poca distància l’un de l’altre. A més, hi ha la possibilitat d’agafar l’ascensor, que connecta el passeig del riu amb el nucli històric.

Monòlits amb codis QR

A cadascun dels edificis patrimonials pels quals fa parada la ruta s’hi ha col·locat un monòlit metàl·lic que explica breument la història. A més, els monòlits incorporen codis QR, que permeten que els visitants amb aquesta aplicació lectora puguin complementar la informació amb textos i fotografies.

Ruta autoguiada

El regidor de Promoció Turística de Gironella, David Saborido, ha destacat que la nova proposta permet conèixer l’evolució històrica, demogràfica i patrimonial, “amb una visita autoguiada, sense la necessitat de cap expert, només calen ganes d’enriquir-se culturalment i un smartphone amb una aplicació que llegeixi codis QR”. Una ruta, ha dit Saborido, “que treu a la llum tota la documentació històrica que hi ha sobre Gironella”.

També s’han editat tríptics informatius per fer l’itinerari, que comença al Pont Vell segueix a l’antiga presó, continua per la Torre de l’Homenatge, passa per les dues esglésies: Vella i la Nova, per la Torre de l’Amo de Cal Metre, la Casa Pairal Teixidor-Bassacs, el Castell de Gironella i acaba a la Muralla.

ruta historica 3

FOTOS: Inauguració de la ruta història amb escenes teatralitzades / AUTOR: Marc Canturri

 

X