Cal Pons acollirà la Vieer Fest, una mostra de cervesa artesana, vi, gastronomia i patrimoni industrial

Cervesa artesana, vi, gastronomia, producte de proximitat i patrimoni industrial. Aquests són els ingredients que configuraran la Vieer Fest, que es farà aquest diumenge, 17 d’abril, al Bosquet de Cal Pons, a Puig-reig. És una mostra organitzada per l’Ajuntament de Puig-reig i l’establiment Gotim, de Gironella.

En aquest primer certamen de la Vieer Fest es podran degustar cinc cerveses artesanes de proximitat: cervesa X’P Brewers, cervesa Mandril Beer, cervesa artesana Guillem de  Berguedà, Cervesera del Berguedà Quer, i Cerveses Grenyut. Tastos que es combinaran amb productes de gastronomia del Celler de Ca la Quica, del Forn de pa Cal Julió i de la Cansaladeria Cal Feliu. Es podran comprar tiquets per als tastos.

Tal com ha destacat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, la mostra pretén “posar en valor el patrimoni industrial i cultural de les colònies industrials de Puig-reig -en aquest cas Cal Pons- i donar-lo a conèixer d’una forma atractiva vinculada amb els productes agroalimentaris locals o de proximitat”. A més, “aprofitar el moment d’efervescència del món de la cervesa artesanal a casa nostra”, ha dit. (Pots escoltar l’entrevista que ha concedit a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà a l’àudio adjunt).

Per la seva banda, la regidora de Festes de Puig-reig, Alba Santamaria, ha detallat el programa d’actes de la mostra Vieer Fest, que obrirà a 2/4 de 12 del matí. Comptarà amb una xerrada sobre l’’Entorn de Cal Pons’, a càrrec de la historiadora Rosa Serra (12h); també una sessió de música electrònica amb Samuel M. de La Comunidad (13h); un taller de xapes pels més petits; una xerrada de com fer cervesa a casa a càrrec de Cerveseria del Berguedà Quer (16.30h); un intercanvi de cerveses artesanes (17.30h); i concert de cloenda amb el grup local Cocodril (18.30h).

Marc Martín, de l’establiment de Gironella Gotim Vins i Caves ha posat èmfasi en la qualitat de les cerveses artesanes del primer Vieer Fest i “el bon maridatge entre els diferents elements cervesa, gastronomia i patrimoni industrial”.

L’Ajuntament de Puig-reig espera que la iniciativa tingui una bona acollida i permeti donar a conèixer el patrimoni industrial i gastronòmic de Puig-reig. La idea és que la Vieer Fest tingui continuïtat cada any, i sigui itinerant per diferents colònies i espais del municipi, per conèixer el patrimoni industrial, ha dit Subirats.

FOTO: Per l’esquerra: Jesús Subirats, Alba Santamaria i Marc Martín / AGÈNCIA de Desenvolupament