El Berguedà vol ser punt de pas i parada de la prova de parapent X-Pyr

El Berguedà podria ser punt de pas i parada de la prova de parapent X-Pyr, que travessa els Pirineus des d’Hondarribia (País Basc) fins al Port de la Selva. Sortirà el 17 de juliol i el recorregut ja està pràcticament confeccionat, a l’espera d’acabar de tancar alguns detalls. Un d’aquests detalls podria ser marcar el Berguedà com a punt on els parapentistes haguessin d’aterrar i després tornar-se a enlairar. “A quin lloc de la comarca es faria encara no s’ha fixat, però seria molt interessant que es pogués fer”, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Quim de Marimon, tècnic de parapent, responsable del grup d’Experts en Parapent del Berguedà. (Pots escoltar l’entrevista a l’àudio adjunt).

Si la prova passa pel Berguedà seria, ha dit “un benefici per la comarca”. Ha posat com a exemple el seguiment que té una prova similar que es fa als Alps, que, segons ha dit, “té més de 2 milions de visites al web i una repercussió per mitjà de televisions de 260 milions de persones”. Aquí l’interès pel parapent no és tan elevat, “però va creixent, i actualment ja hi ha més de 160.000 visites al web que transmet la prova en directe. També hi ha qui segueix la prova en cotxe. Té molta repercussió”.

37 equips a la X-Pyr

En aquesta edició de la prova hi participaran 37 equips (són parelles: el que vola i l’assistent) seleccionats d’entre més d‘un centenar de sol·licituds. Es trien els millors parapentistes. Aquest any, a diferència de l’any passat, no hi ha representació berguedana (l’any passat hi havia dues parelles), però segons Quim de Marimon “n’hi tornarà a haver segur en properes edicions perquè cada vegada hi ha més interès pel parapent a la comarca”.

Creix l’interès dels berguedans per volar en parapent i també l’interès dels municipis de la comarca per tenir zones de vol. De moment, el què s’està acabant de valorar i d’estudiar com acolliria la comarca el pas de la prova. Aquesta setmana s’ha fet una reunió a Avià entre diferents agents implicats i “hi ha interès, però té un cost i cal veure com s’assumeix”, ha dit, insistint en què “la repercussió seria molt gran i són molts els beneficis turístics i esportius que generaria la competició”. A la reunió hi va assistir representació del Consell Comarcal del Berguedà, d’ajuntaments de la comarca, empresaris com Joan Barniol i Pep Graus, i també el president de la patronal de l’esport Afydad i coorganitzador de la prova, Xavier Berneda, entre d’altres.

FOTO: Parapent volant al Berguedà / Foto extreta de viatgesisortides.wordpress.com

 

X