Berga penja a la plaça de Sant Pere un microconte d’Antoni Pladevall

Berga s’ha adherit a la campanya de microcontes per Sant Jordi. L’impulsa el departament de Cultura de la Generalitat i consisteix en repartir a diferents municipis pancartes amb fragments de contes inèdits d’un escriptor de la Catalunya Central.

Amb la voluntat d’enriquir la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Berga compta enguany amb un conte d’Antoni Pladevall que es pot veure penjat en una de les façanes de la plaça de Sant Pere, a prop del consistori berguedà, fins el dilluns 25 d’abril.

A més, durant la jornada de portes obertes que es farà aquest dissabte 23 d’abril a l’Ajuntament de Berga, es repartiran punts de llibre amb la reproducció del microconte de l’autor d’enguany.

Antoni Pladevall i Arumí

Nascut a Taradell el 1961, Antoni Pladevall és escriptor i professor de català. És autor, entre altres, del dietari ‘La mentida original’ (2000), i de novel·les, com per exemple ‘La lliça bruta’ (Galerada, 2001), ‘Massey Ferguson 35’ (2003), ‘La papallona negra’ (Columna, 2009), ‘Tot és possible’ (Columna, 2011). Ara bé, l’èxit de crítica i públic li va arribar amb la novel·la ‘Terres de lloguer’ (Columna, 2006) premi Pin i Soler de Tarragona 2005. També ha guanyat el premi Joaquim Amat-Piniella del 2007 amb ‘Terres de Lloguer’, el premi Carlemany de novel·la del 2008 amb ‘La papallona negra’ i el Premi Prudenci Bertrana (2014) amb ‘El dia que vaig fer vuit anys’.

Cinc microcontes a la Catalunya central

La diada de Sant Jordi és una de les festes més assenyalades de Catalunya. Els protagonistes són els llibres, les roses i les senyeres que ocupen els carrers i les places d’arreu del país. En aquest marc el departament de Cultura a les Comarques Centrals exposa enguany un total de cinc microcontes a Vic, Manresa, Berga, Taradell i Solsona amb l’objectiu de contribuir a la creació literària d’aquest gènere i aprofitar per retre un homenatge als diferents autors.

 

FOTO: Microconte penjat a la façana que toca amb la de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Pere de Berga / AJUNTAMENT DE BERGA

 

X