L’Ajuntament de Gironella revalida el Segell Infoparticipa, que acredita la qualitat de la comunicació i la transparència

L’Ajuntament de Gironella és l’únic del Berguedà que revalida el Segell Infoparticipa, que acredita la qualitat de la comunicació i la transparència del web municipal.

Amb un 82’69% de puntuació és l’únic consistori de la comarca que obté aquest guardó i es troba entre els 61 ajuntaments de Catalunya que l’obtenen, dels 948 que hi ha al país. La puntuació ve donada pel compliment de 52 indicadors establerts pel  Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

David Font, alcalde de Gironella, explica que la bona tasca feta en matèria de transparència i en qualitat de la comunicació pública ha servit per revalidar el distintiu que es va obtenir el 30 d’octubre de 2014 amb la creació del nou web i remarca que és l’únic de la comarca que ho ha aconseguit.

Segons Font, “aquesta fita és fruit del treball de l’equip de govern i de treballadors públics que han apostat per continuar oferint al ciutadà informació propera, transparent i periòdica. Un altre dels motius pels quals ha estat possible revalidar aquest guardó ha estat la posada en marxa del portal de transparència municipal, d’acord amb la llei 19/2014, que malgrat la seva complexitat i alt volum d’informació que ha de contenir, setmana rere setmana és més i millor la documentació consultable a l’abast de tothom”, ha dit.

En la tercera entrega d’aquests guardons, iniciada el 2013, s’ha creat un Consell amb més representació cívica que institucional i  s’ha augmentat el nombre d’indicadors que es valoren per obtenir el certificat passant de 41 a 52 punts puntuables.

L’entrega del Segell Infoparticipa 2015 es va fer ahir, dimecres 20 d’abril, a la Sala Moragues del Born Centre Cultural, a Barcelona, on hi va assistir l’alcalde de Gironella, David Font, i el regidor de Transparència, Entitats i Participació, Roger Ballús. Ballús es va mostrar molt satisfet pel reconeixement de la bona feina i assegura que es continuarà vetllant per fomentar la transparència i la participació ciutadana per tal d’acostar més l’Ajuntament a la ciutadania.

L’acte el va presidir Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Ferran Sancho, rector de la UAB; Daniel de Alfonso, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; i Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar la puntuació dels diversos ajuntaments catalans en aquest mapa.

 

FOTO: L’alcalde de Gironella, David Font (primer per la dreta), en l’acte d’entrega de guardons, ahir al Born Centre Cultural, a Barcelona / ARXIU PARTICULAR