Puig-reig tindrà Envelat 2.0 aquesta Festa Major

Puig-reig escalfa motors per viure un cap de setmana de Festa Major, amb dies plens d’activitats lúdiques, culturals, d’oci i esportives. Tot i que la majoria de propostes es concentren de divendres, 13 de maig, a dimarts 17, hi ha altres activitats tant aquesta setmana com la que ve. Pots consultar el programa d’actes de la Festa Major. Són actes per a tots els públics i per a tots els gustos, segons ha destacat la regidora de Festes de l’Ajuntament de Puig-reig, Alba Santamaria, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

Una de les novetats de l’edició d’enguany és l’estrena de l’Envelat 2.0, una carpa instal·lada a la Plaça Nova on s’hi faran algunes de les activitats de la Festa Major. D’aquesta manera, segons la regidora, “pensem que hi haurà ambient al centre del poble i tindrem un espai més per fer actes sota cobert i no a l’aire lliure, ja que tot i disposar dels pavellons d’esports el cert és que si s’hi concentra molta activitat s’hipotequen durant massa dies les instal·lacions esportives”. D’aquesta manera es recupera l’envelat que anys enrere havia tingut Puig-reig per la Festa Major.

Actes

Divendres, dia 13, al vespre el pregó donarà el tret de sortida a un cap de setmana de programació completa. El pregó anirà a càrrec de Marc Garcia Cabestany, futbolista que més partits ha jugat amb la samarreta del CE Puig-reig i que representarà el club en motiu del seu centenari. A continuació, correfoc amb els Diables i els Percus del Clot de l’Infern i espectacle final. A la nit, ball a l’envelat.

Dissabte 14, es podrà veure la instal·lació infantil ‘Qui va matar el meu conill?, també exposicions, desfilades, torneig de botifarra, concurs de fotografia, al vespre a l’Envelat concerts de grups de Puig-reig i poblacions veïnes: Urra, Rupits i Barra Lliure. I entremig sopar de brasa amb Aquell Parell (David Sais i Jordi Martínez dels Autoput). I al pavelló, concert amb Manel Camp Quartet i alumnes de l’Escola de Música de Puig-reig.

Diumenge 15, al migdia actuació dels Castellers de Berga. A la tarda, concert del grup local Giovinetto. I al vespre bikinada popular i música amb Martí Barcons DJ, Anita O’Night and The Mercury Trio i Jises and The Funkytects.

Dilluns 16, sardanes al migdia i actuació de les diferents formacions de l’Escola de Música. A la tarda, concert i ball de gala amb l’Orquestra Maravella.

Dilluns 17, espectacle d’animació infantil al matí ‘Campi qui Pugui’, amb Ambäukatunàbia. A la tarda, torneig de volei platja jove, i també tornaboda i sardanes amb la Cobla Principal de Berga, i berenar.

Divendres 20 de maig, concert amb ‘Los Toreros Muertos i Els Senyors de les Pedres’, al pavelló d’esports. I diumenge 22, cursa cicilista Memorial Ramon Garriga.

I com a actes paral·lels: concurs de fotografia, exposicions de foto i pintura, torneig de futbol, i actes religiosos.

 

FOTO: L’Envelat 2.0 instal·lat ja a la Plaça Nova de Puig-reig. Acollirà actes de la Festa Major, aquest cap de setmana / Imatge extreta del Facebook de l’Ajuntament de Puig-reig