El grup Rupits, de Gironella, passa a semifinals del Sona9

Els gironellencs Rupits són el nou grup classificat per a les semifinals del Sona9. Aquest vespre han actuat a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona al costat de Lafebre i Retirada! i dels tres grups només un passava a la següent fase: el més votat pel públic. I ha estat la formació de Gironella Rupits.

Van ser dels 12 seleccionats en aquest concurs de maquetes obert a tots els grups que fan música en català (se’n van presentar 102) i ara ja han fet un pas més. Seran entre els 9 que actuaran repartits en festivals del país. Quatre els escull el públic (un a cada un dels quatre concerts que es fan aquests dies) i cinc el jurat. De moment se sap que es classifiquen els grups Iuh, Paper de Plàstic i Rupits. Del concert de demà, dimecres, en sortirà un altre i la resta els seleccionarà el jurat.

Nombrosos seguidors de Rupits, la majoria de Gironella i del Berguedà, s’han desplaçat a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona per veure l’actuació i votar a Rupits. La formació ha aconseguit 125 vots, sent els més votats pel públic i per tant aconseguint el pas directe a la semifinal del Sona9.

El grup Rupits el formen Jaume Espel, guitarrista; Marc Espel a les veus i guitarra, Marc Corominas al baix i veus, Òscar Pardo a la bateria i veus, i Francesc Rodríguez al teclat, trompeta i també veus. Cinc joves que fan un estil de música soft rock, “amb temes més tranquils i altres cançons més ballables, amb lletres quotidianes”.

rupits 2

FOTOS: 1. Els cinc membres de Rupits a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona, on s’ha fet el concert 2. El grup en plena actuació / Imatges extretes del Facebook de Rupits i de David Font