Berga inaugura l’exposició ‘La Patum vista per Ignasi Marroyo’

La tradicional exposició fotogràfica que exposa cada any l’Arxiu Comarcal del Berguedà per Patum es titula enguany ‘La Patum vista per Ignasi Marroyo’, un nom rellevant en el món de la fotografia, que va fer fer un reportatge gràfic de la festa entre els anys 1972 i 1975.

Ignasi Marroyo té un destacat currículum fotogràfic, ha fet exposicions a diferents punts de l’estat espanyol, i ha publicat diversos llibres. El 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi. I el mateix any, va cedir el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

L’exposició de fotos seves de la Patum dels anys setanta s’inaugura aquest divendres, 20 de maig, a la tarda. L’acte es farà a 2/4 de 8 del vespre a l’Arxiu, al Pavelló de Suècia de Berga. El presentarà Francesca Portolés, presidenta de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. Prèviament, es passarà un Power Point que recull la seva trajectòria fotogràfica, comentat per Manel Miras, que ha estat comissari en diverses exposicions seves.

Es podrà visitar fins l’1 de juliol al vestíbul de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, al Pavelló de Suècia de Berga. Els dies laborables de les 9 del matí a les 3 de la tarda, i també s’obrirà els dies que es facin actes al Pavelló de Suècia.