Cercs acull un campus d’estiu per aprendre a pilotar un dron

Cercs acollirà aquest juliol un campus d’estiu per aprendre a pilotar un dron. És una iniciativa d’Eurania, una consultoria especialitzada en el sector aeronàutic, que s’ha proposat acostar als joves l’àmbit de l’aviació no tripulada, per mitjà de sessions teòriques i pràctiques combinades per fomentar vocacions científico-tècniques.

El campus va dirigit a joves d’entre 14 i 17 anys, que rebran classes d’instructors i pilots professionals. Podran adquirir coneixements bàsics d’aviació per pilotar drons (meteorologia, reglamentació, operació, comunicació, fraseologia, aeronàutica…), així com habilitats per aprendre a volar de manera segura i identificar llocs i entorns segurs per  volar.

El campus és el primer d’aquestes característiques a la Catalunya central i s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cercs. Es farà del 4 al 8 de juliol als matins (de 2/4 de 10 a 2), a les instal·lacions de l’escola de Sant Jordi de Cercs.

El preu és de 165 euros i inclou sessions teòriques, pràctiques i de vols reals, i esmorzar saludable diari. A més, Eurania, entregarà a cada un dels assistents un mini dron perquè puguin seguir les classes. Un cop acabat el campus se’l podran quedar de regal.

Els drons o aeronaus no tripulades són una tecnologia aplicable a qualsevol àmbit, des del lúdic fins als treballs aeris de fotografia, l’agricultura de precisió, la filmació, la topografia, i la revisió de manteniment d’infraestructures.

Els joves senten una especial simpatia per aquesta tecnologia, que es pot convertir en un mètode divertit d’acostament a la robòtica i l’aeronàutica, o bé representar una amenaça si se’n fa un ús inadequat. Per aquest motiu Eurania treballa fent pedagogia sobre el seu ús responsable.

Les places del campus d’estiu de drons són limitades i la seva assignació es farà per ordre d’inscripció. Per a informació i inscripcions a l’Ajuntament de Cercs: 93 824 78 90. O per correu electrònic: campus@euraniaservices.com

FOTO: Meritxell Codina, directora d’Eurania; i Sebastian Boza, regidor de Joventuti i Esports de l’Ajuntament de Cercs / ARXIU particular

X