La CUP de Berga respon 42 preguntes de la ciutadania en l’acte de balanç del primer any de mandat

L’equip de govern de Berga va fer balanç del seu primer any de mandat ahir dilluns, en un acte obert a la ciutadania. Durant dues hores i mitja l’alcaldessa i quatre dels cinc regidors (Sílvia Armengou no hi va poder assistir) van respondre les 42 preguntes que la ciutadania els hi havia fet arribar, o bé a través de les bústies ubicades a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, o bé mitjançant un formulari al qual s’hi podia accedir a través d’Internet. L’acte es va fer a la plaça de Sant Pere de Berga davant d’una trentena de persones i va ser moderat per Enric Badia, president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Cap al final, l’amenaça de pluja va fer traslladar l’acte a la sala de plens.

Les 42 preguntes van reflectir que l’aposta per la participació ciutadana que la CUP va prometre en el seu programa electoral i el mal estat d’alguns dels carrers de la ciutat són els dos temes que preocupen el poble. En el primer dels casos, el govern va negar que l’aposta per la participació “estigui encallada”. En aquest sentit, la CUP va afirmar que “ la voluntat de l’equip de govern era de poder realitzar les assemblees de barri setmanals per tal de donar compte de l’exercici que estem fent des de l’ajuntament”. Malgrat tot, “degut a què la nostra tasca interna a l’Ajuntament de Berga el darrer any ha estat en un 80% de gestió de l’administració, no ha estat possible però continua essent una prioritat”, va lamentar l’equip de govern.

Pel que fa al mal estat dels carrers, són moltes les preguntes que els regidors van haver de contestar. La més comentada, sobre els parcs infantils, que posa de relleu la situació econòmica precària de l’Ajuntament. Hi ha dos inconvenients que impedeixen arreglar alguns dels parcs de la ciutat: el preu del material de recanvi i la falta de personal per poder dur a terme les actuacions. A més, “no es disposa de diners suficients com per poder subcontractar les actuacions”, ha dit el govern.

Un dels temes on més ha incidit el govern de la CUP en el seu primer any al capdavant del consistori és en la recuperació de les concessions. El poble també se’n preocupa, tal com reflecteixen les preguntes al respecte. L’Ajuntament va recordar que “s’està estudiant remunicipalitzar la neteja d’edificis i l’estudi es troba en una fase força avançada”. A més, de cara al futur, la CUP estudiarà la viabilitat de remunicipalitzar el manteniment de l’enllumenat”. Malgrat tot, la recuperació de les concessions a curt i mig termini del servei d’aigües i de la neteja viària s’han desestimat “perquè no són viables”.

Consulta les preguntes dels ciutadans a la CUP de Berga i respostes de l’equip de govern.

 

FOTO: D’esquerra a dreta: Els regidors Francesc Ribera i Mònica Garcia; Enric Badia, president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que va moderar l’acte; l’alcaldessa Montse Venturós; i els regidors Anna Alsina, i Oriol Camps. La regidora Sílvia Armengou no va assistir a l’acte perquè està de baixa per malaltia / AUTORA: Berta Francàs (Ajuntament de Berga)

X