‘Berga viu l’estiu’ potencia activitats centrades en el món medieval

‘Berga viu l’estiu’ agrupa propostes i activitats per dinamitzar el turisme i la cultura a la capital del Berguedà. Enguany, dins d’aquesta programació en destaca l’oferta gratuïta centrada en el món medieval. S’hi inclouen dues activitats d’aquesta temàtica.

Una proposta es farà el dissabte 16 de juliol amb el títol ‘Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt’. De 6 a 7 de la tarda es farà una ruta per descobrir el món dels càtars i el seu evangeli secret, els costums i rituals iniciàtics dels templers i la seva relació amb el gran trobador guerrer, Guillem de Berguedà. Es podrà conèixer de prop el passat càtar i templer de Berga i de la comarca a través de la història i la literatura. La sortida es farà des de l’aparcament del Santuari de Queralt i la ruta s’inclou dins els concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

I l’altra es farà el dissabte 23 de juliol i es repetirà el dissabte 6 d’agost. Seran sortides sortides centrades en ‘Guillem de Berguedà. La destral i la rosa’. Començarà a les 7 de la tarda de l’aparcament del restaurant Els Roures d’Espinalbet i comptarà amb un sopar opcional al mateix restaurant a partir de les 9 del vespre, pel preu de 20 euros. Per fer reserva: 938211384. La ruta permetrà endinsar-se en l’amor cortès de l’època medieval a través de la poesia trobadoresca i els gèneres que va cultivar la lírica occitana en un dels escenaris més sublims i fantàstics del Berguedà: el poble d’Espinalbet, on va tenir-hi el seu castell un dels trobadors guerrers més grans de la història.

A banda d’aquestes propostes relacionades amb l’època medieval, en el marc de ‘Berga viu l’estiu’ es faran altres activitats que es donaran a conèixer properament, segons ha informat l’Ajuntament de Berga.