First Stop

Cercs, Societat

L’exalcalde de Cercs nega davant del jutge que tingués coneixement que la llicència era il·legal

L’exalcalde de Cercs nega davant del jutge que tingués coneixement que la llicència era il·legal

L’exalcalde de Cercs Ferran Civil (CiU) ha declarat aquest dimecres al matí davant l’Audiència de Barcelona, juntament amb l’exsecretari i l’exarquitecta municipal, acusat d’un delicte de prevaricació urbanística per haver concedit una llicència per construir unes edificacions irregulars a Sant Jordi de Cercs. Civil ha negat davant del jutge que tingués coneixement que fos il·legal la llicència que es va atorgar l’any 2003 a la promotora Cercs-4 per construir habitatges plurifamiliars, places d’aparcament i un bar-restaurant, i ha dit que, tant ell com la resta del consistori, se’n van assabentar “amb un informe que ens va fer arribar Urbanisme l’any 2006”, tres anys després d’haver aprovat l’adjudicació.

Ferran Civil també ha volgut deixar clar que ell no té “cap coneixement” d’urbanisme i que hi havia un regidor que s’ocupava d’aquesta àrea.

De la seva banda, l’exarquitecta ha declarat que no recordava la majoria dels fets, mentre que l’exsecretari  municipal ha dit que en els seus informes no entrava en “paràmetres urbanístics”. Tant l’un com l’altre s’enfronten a la mateixa pena que Civil. La fiscalia demana set anys d’inhabilitació i una multa de 5.000 euros.

Per la seva banda, la promotora Cercs-4, que exerceix l’acusació particular, demana a Civil una pena de dos anys i mig de presó per un delicte de prevaricació urbanística i un d’estafa.

Si finalment el jutge accepta la pena de presó que la promotora demana per a Civil,l’exalcalde de Cercs hauria d’entrar a la presó ni que la condemna sigui inferior als dos anys pel fet d’haver estar condemnat amb anterioritat a sis mesos d’arrest i set anys d’inhabilitació per l’Audiència de Barcelona fa un any per haver permès la construcció d’unes naus en terrenys no urbanitzables

 

Ferran Civil judici Presó prevaricació urbanística

Estic amb tu

Comentaris