ERC de Berga demana que es commemori el centenari de la Policia Local

El Grup Municipal d’ERC a Berga presentarà una moció al ple de dijous de la setmana que ve a l’Ajuntament per tal de commemorar el centenari de la Policia Local de Berga. El cos compleix enguany 100 anys a la ciutat, es va crear el 1916, quan la figura de la policia local anomenats també guàrdies urbans es van afegir a la figura dels ‘serenos’. Es tractava d’un servei municipal, regulat mitjançant ordenança, però que va desaparèixer als voltants de l’any 1965.

Des d’un principi, els agents de la Policia Local, entre altres activitats, havien de prevenir la comissió de faltes i delictes, col·laborar en el manteniment de l’ordre públic de la ciutat, de la seguretat de les persones i veïns, custodiar i vigilar els béns, serveis o instal·lacions municipals i la vigilància nocturna de la ciutat.

Enquerra remarca que la Policia Local fa un servei públic amb l’objectiu d’esdevenir un cos de proximitat, d’atenció directa i resolutiva, ha dit Jordi Pujals en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà (la pots escoltar a l’àudio adjunt). Un objectiu que no seria possible, apunten, sense la col·laboració dels agents socials, de les associacions de veïns i, també, de les administracions públiques. ERC recorda que la Policia Local treballa dia a dia amb la voluntat de garantir un servei de qualitat que respongui a les necessitats de la població, vetllant per la seguretat, “l’esforç i la professionalitat que han desenvolupat, tots i cadascun dels com-ponents del cos, ha permès vetllar pel bé comú dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat”, diuen.

Per això la moció d’ERC demana commemorar el centenari de constitució de la Policia Municipal de Berga el dia 29 de setembre d’enguany, coincidint amb la festa del patró de la Policia Local, Sant Miquel. Un acte coorganitzat per la Policia Local i l’Ajuntament de Berga, amb la participació de tots els grups municipals de la corporació.

Per altra banda, instar a l’alcaldia l’aprovació del lliurament de medalles de distinció professional, regulat en l’article 80, apartat C, del reglament intern de la Policia Local: “aquestes medalles es concediran a aquells agents o comandaments per la seva actitud de constant superació o, per la seva trajectòria professional d’especial dedicació”. Detallen que només es podrà concedir a partir dels 25 anys de servei actiu dins el cos de la Policia Local de Berga i que els agents que concorren en aquesta situació són 9: Josefina Vizuete, sergent en cap; Joan Camps, caporal; Ramon Sorroche, caporal; M. Àngels Vizuete, agent; Miguel Vila, agent; Anna M. Carrillo, agent; Agustin Haro, agent; José Ángel Álvarez, agent; i Joan Breganciano, agent.

La moció d’ERC també apunta que “per tal de donar compliment a l’article 81.3 del mateix reglament que diu que l’acta de lliurament o d’imposició de les medalles i distincions s’ha de fer amb la rellevància pública i social adequada a cada cas, lliurar les diferents medalles dins de l’acte acordat en el punt 1 d’aquesta moció”.

I el darrer punt especifica fer arribar l’acord, si s’aprova la moció, al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i a la seva delegació territorial, amb l’objectiu de fer-los partícips de la commemoració del centenari de la Policia Local de Berga.

 

X