Berga, Patum

La Patum extraordinària de setembre ja té definits els actes

La Patum extraordinària de setembre ja té definits els actes

El Patronat de la Patum i la Comissió del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt s’han reunit aquesta setmana per concretar aspectes tècnics, logístics i organitzatius dels actes que es faran del 27 d’agost al 8 de setembre a Berga en motiu del centenari de la Coronació, entre els quals Patum extraordinària.

Programa d’actes

Dissabte 27 d’agost, a les 7 de la tarda, arribada de la Mare de Déu de Queralt a l’antic portal de Sallagosa, on serà rebuda pel banderer i el tabaler dels Elois i tota la comparseria patumaire, els quals l’acompanyaran en comitiva fins a la plaça de Sant Pere, on es cantarà l’Himne de la Coronació.

Diumenge 28 d’agost, a les 8 del vespre, simulacre dels Quatre Fuets a càrrec dels membres de la Patum de la Llar Santa Maria de Queralt.

Divendres 2 de setembre, a les 8 del vespre, passada amb salts de Patum a les places del barri vell de la ciutat. Serà un passacarrers com el del dissabte de Corpus a la nit sense el salt de l’hospital ni els salts dels administradors. En arribar al salt de la plaça Viladomat, la passada s’aturarà i es farà un sopar popular.

Dissabte 3 de setembre, a les 12 del migdia, Patum de lluïment. I a les 9 del vespre, Patum completa a la plaça de Sant Pere. En principi es faran quatre salts de Patum, un salt de plens i tirabols, deixant amb interrogant un possible segon salt de plens en funció de si s’obté el finançament necessari.

Dijous 8 de setembre, en acabar l’ofici de la Gala de Queralt, Patum infantil de lluïment a la plaça del santuari.

Altres acords

En els actes patumaires s’acorda que hi hagi la presència dels administradors de les Festes del Corpus a tots els que acostumen a assistir, i també hi assistiran els capitans de Queralt.

Es desestima una proposta per fer un salt de plens extraordinari de 16 plens tal com es va fer fa cent anys en motiu de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt, bàsicament perquè es considera que actualment, acostumats a salts de 100 plens, l’espectacle quedaria deslluït i, sobretot, per qüestions de seguretat.

Ball de gegants

També es desestima una proposta perquè al ball de gegants de lluïment del dia 3 de setembre ballin la peça ‘Corpus 2016′, estrenada a la passada edició del Concert de Patum Memorial Ricard Cuadra. Argumenten que els gegants han de ballar les peces tradicionals que els són pròpies, tenint en compte que altres vegades ja s’han desestimat oferiments semblants i per tal de no crear cap precedent, fet que ja es va exposar en motiu del ball extraordinari de l’aniversari dels gegants amb música de Bruce Springsteen, “que responia a un motiu molt concret i específic i tenia lloc de forma puntual i extraordinària”, apunten.

 

FOTO: Ball de l’àliga a la Patum passada, el maig / AUTOR: Joan Manuel Ramon (ElPuntAvui)

 

 

Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt Patum Patum extraordinària Queralt setembre

Estic amb tu

Comentaris