Exposa a Granollers el pintor berguedà Jaume Comellas, l’artista que pintarà el mur d’Avià del projecte AviArt

El pintor de Berga Jaume Comellas, de 38 anys i que actualment viu a Avià, exposa des d’avui divendres, 1 de juliol, i fins al 29 d’aquest mes a Granollers, a AB Galeria d’Art, una sala amb gairebé 40 anys d’història on hi han exposat artistes com Antoni Tàpies i Ràfols Casamada.

comellasEl pintor emergent Jaume Comellas serà l’únic nou artista que exposarà aquest any a AB Galeria d’Art, i ho fa amb una exposició individual amb una desena quadres figuratius, sobretot del cos humà, amb una tècnica mixta: barreja esmalt, pintura a l’aigua i a l’oli. I “busco l’harmonia, trencar-la i tornar-la a buscar, transgredir les normes establertes de l’art”, ha dit a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. Ha afegit que “estic molt content d’exposar en aquesta galeria de Granollers. És el més important que he aconseguit en el món de l’art”.

La seva obra, segons el comissari de l’exposició Josep Botey és “una obra en la qual hi ha vida i passió autèntica. L’artista vol plasmar de forma crítica les il·lusions de la gent, que no tenen o estan al marge del es coordenades culturals. Hi ha una mescla de colors, signes i figures, és una barreja harmònica en equilibri, molt a prop del caos”.

Guanyador d’AviArt

Jaume Comellas és l’artista que s’encarregarà de pintar el mur de formigó del camí de Santa Maria d’Avià, dins del projecte AviArt. Amb la voluntat de transformar el paisatge municipal, l’Ajuntament d’Avià i l’Associació Cultural Konvent van convocar un concurs per donar color a un mur de 120 metres. El guanyador ha estat Jaume Comellas i serà l’encarregat de cobrir d’art aquest espai amb una proposta lligada a la transhumància. Aquesta és la temàtica: plasmar part de la memòria històrica del poble i els antics camins ramaders.

Ara, Comellas està treballant en la proposta perquè properament -no hi ha data- pugui iniciar l’obra en aquest mur d’Avià.

quadre-comellas-2 quadre-comellas-3

FOTOS: El pintor Jaume Comellas i alguns dels seus quadres que s’exposen a Granollers / ARXIU PARTICULAR