L’ANC de Berga compta amb més de trenta entitats disposades a col·laborar amb la manifestació de l’11 de Setembre

34 entitats de Berga han mostrat fins ara l’interès per col·laborar amb la concentració de l’11 de Setembre a Berga. La ciutat serà un dels cinc punts del país on hi haurà manifestacions independentistes per la Diada i des que es va conèixer la notícia, el mes passat, l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) ha mantingut reunions setmanals i reunions amb territorials d’altres poblacions per comptar amb la seva ajuda. I ahir, van convocar una reunió amb les entitats. N’hi van participar 24 i altres 10 no hi van assistir però van fer saber que també estaven disposades a col·laborar amb la jornada.

Segons ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà Miquel Sabata, que actuava com a secretari (malgrat fa un parell de mesos va deixar el càrrec a mans de Marià Miró), “l’ANC està contenta de la resposta de les entitats berguedanes, i és que amb una moguda com la de l’11 de Setembre necessitarem molt suport”. S’espera que s’apleguin a Berga entre 20.000 i 50.000 persones, “la forquilla és molt àmplia perquè és molt difícil precisar quanta gent s’aplegarà a la capital del Berguedà. Però sigui quina sigui la xifra serà molta gent i caldrà molt bona coordinació, i mobilitzar molts voluntaris“.

“Si fem bé la coordinació no hi ha d’haver problemes”, ha comentat Miquel Sabata convençut que Berga podrà assumir aquesta gran concentració. Ambtot, ha reconegut que s’han d’estudiar molt bé temes com la seguretat i també per exemple el trànsit. En aquest sentit ha comentat que ja hi ha previstes algunes zones d’aparcaments per autocars i cotxes (tot i que no ha concretat quins), i ha dit que “caldrà anar estudiant el tema de la mobilitat, i veure també si hi ha gent que ja arriba a Berga el dissabte 10 de setembre o ho fa el mateix diumenge 11”.

L’ANC es reuneix setmanalment, i també manté reunions periòdiques amb l’Ajuntament, per anar concretant tots els aspectes. De moment es coneixen pocs detalls de la manifestació, però segons Sabata “moltes directrius vindran donades per la comissió nacional de l’Assemblea, que és qui organitza cada any la manifestació independentista. Volen que a les cinc ciutats on es fa (Berga, Salt, Barcelona, Lleida i Tarragona) hi hagi trets iguals”. De moment, ni tant sols s’ha determinat a quin lloc de Berga es farà. L’acte central sí que, com sempre, serà a les 17.14h, “però en paral·lel s’organitzaran altres activitats a la zona de la concentració”. Una concentració que es dividirà per trams, i els participants s’hauran d’apuntar prèviament, “això també ens permetrà anar fent previsió de participants, així com també d’autocars que vindran a Berga, que també ho hauran de notificar”. Aquest és el sistema que ja s’ha fet servir en les últimes Diades.

FOTO: Manifestació de l’11 de setembre de l’any passat, a la Meridiana, al tram on s’hi van concentrar milers de berguedans / AUTOR: www.carlesberga.com

 

X