9.400 infants i joves del Berguedà participen en activitats de lleure aquest estiu

El Berguedà és la segona comarca de la Catalunya central, després d’Osona, amb més infants i joves participants a les activitats de lleure que es fan a l’estiu. Segons dades de la Direcció General de Joventut són 9.408 inscrits a la comarca. Osona està per sobre amb 10.124. A l’Anoia, 3.946. Al Solsonès, 3.937. Al Bages són 3.845. I al Moianès, 1.488. En total, a les comarques centrals són 32.748 els inscrits a les activitats de lleure, que en total són 671 les que hi ha comptabilitzades fins ara. La majoria dels participants a les activitats fan colònies, però també hi ha casals de vacances, acampades, rutes i camps de treball.

Tot i això, les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la a la Direcció General de Joventut, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes. Segons les previsions de Joventut, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 29.879 nois i noies acompanyats per 4.763 dirigents i monitors van participar en 727 activitats a les comarques centrals.

Camp de treball a Guardiola de Berguedà i colònies a la Pobla de Lillet

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Marta Vilalta, durant la visita al camp de treball ‘Redescobrim el castell de Guardiola’, que del 3 al 17 de juliol acull 24 nois i noies de 14 a 17 anys en aquest poble de l’alt Berguedà. Els participants a l’activitat, organitzada per la Direcció General de Joventut i gestionada per l’entitat Torre de Guaita, fan tasques arqueològiques i de reconstrucció iniciades en excavacions anteriors: descoberta del perímetre, rebaixament de la torre de l’homenatge, rebaixament de l’àmbit de l’interior de la muralla i delimitació de noves estructures a l’exterior de la muralla.

Marta Vilalta també ha visitat les colònies organitzades per l’Associació Centre Educatiu Esclat, de L’Hospitalet de Llobregat, que fins el 15 de juliol s’estan fent a l’Alberg de Joventut La Sala de La Pobla de Lillet, i que acullen 70 nois i noies de fins a 14 anys.

La directora general ha visitat  el camp de treball "Redescobrim

FOTOS: La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha visitat activitats d’estiu que s’estan fent al Berguedà / Imatges cedides pel departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat

X