El Patronat no fa marxa enrere i els gegants de la Patum no ballaran la peça ‘Corpus 2016’

El Patronat de la Patum ha desestimat que els membres de l’ens tornéssin a votar si els gegants de la Patum han de ballar la peça musical ‘Corpus 2016’ a la Patum extraordinària del setembre, en motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Els gegants no ballaran el tema de Jordi Pagerols.

A petició d’ERC, que va entrar una moció perquè el Patronat reconsiderés la decisió de descartar aquest ball, ahir en una reunió extraordinària es va votar si incloure o no la votació a l’ordre del dia, i es va desestimar. La proposta es va tombar  “per ja haver-hi un acord en ferm del Patronat sobre aquest tema i atenent als mateixos motius de la darrera reunió, en què ja es va votar en contra”.

Clicant aquí podeu escoltar aquesta peça que ha generat polèmica a Berga, fins i tot amb una recollida de firmes a Change.org, on a primera hora d’aquest dijous al matí hi ha 299 signatures.

La Patum a la Smithsonian Folklife Festival

Un altre punt de l’ordre del dia va ser exposar als membres de la Junta General del Patronat Municipal de La Patum una altra moció també presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana en relació a la presència de la Patum a la Smithsonian Folklife Festival que es farà aWashington l’estiu del 2018. Catalunya hi participarà com a país convidat sota el lema ‘Catalunya: tradició i creació des de la Mediterrània’.

El Patronat acorda aprovar la proposta de participació de La Patum al festival i demanar una reunió amb el Conseller de Cultura, Santi Vila, per valorar conjuntament aquesta possibilitat a partir d’un document de treball que s’elaborarà des del mateix Patronat i que establirà les bases a partir de les quals es pot estructurar aquesta presència i participació.

Edat dels membres de les comparses de foc a la Patum infantil

I un tercer aspecte que es va tractar al Patronat extraordinari d’ahir a la nit va ser una proposta per adequar la participació de menors a les comparses de foc de la Patum infantil a la legislació vigent, segons la qual els menors que formen part d’aquestes comparses i amb el tipus de fuets emprats a La Patum (categoria F2) han de tenir com a mínim 10 anys. Es va acordar aprovar aquesta proposta, que serà d’aplicació immediata, i comunicar aquesta resolució als responsables de la Patum infantil.

 

FOTO: Els gegants de la Patum ballant al ritme de Bruce Sprinsteeen el Corpus passat / AUTOR: Juanma Ramos (ElPuntAvui)