El santuari de Queralt acollirà el concert ‘II Coro d’Arcadia i Maria Cristina Kiehr’, dins del FeMAP

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tornarà a fer parada aquest dissabte, 16 de juliol, a Berga. Després de dues actuacions a Berga ara l’escenari serà el santuari de Queralt. A 2/4 de 8 de la tarda de dissabte es farà l’actuació de ‘II Coro d’Arcadia i Maria Cristina Kiehr’, un viatge musical per les cantates per a soprano, violí i baix continu d’Alessandro Scarlatti i Antonio Vivaldi. Com a novetat, en aquesta ocasió el concert comptarà amb l’activitat complementària ‘Terra de càtars i Templers. El testament de Guillem de Berguedà’, a les 6 de la tard. Per a més informació: www.packsturisticsfemap.cat

A la Roma de finals del segle XVII, després de la mort de Cristina de Suècia, il·lustres compositors i intèrprets avançats van instituir el ‘Cor d’Arcadia’, antecedent que va servir d’inspiració el 2013 al violinista barroc i compositor Alessandro Ciccolini per reunir un grup de talentosos músics i amics i fundar una agrupació pròpia amb el mateix nom. El rigor filològic, la prelació del coneixement harmònico-estilístic, el respecte reverencial per les fonts i la cerca d’un ideal sonor el més fidel possible a l’estètica barroca són elements fonamentals a través dels quals el cor vol tornar a proposar l’essencialitat de la “teoria dels afectes”, de la cerca de la bellesa, de l’expressivitat i de la poesia.

Les entrades anticipades es poden comprar per Internet a través del web del FeMAP, i presencialment a l’Oficina de Turisme de Berga; a taquilla el mateix dia del concert 40 minuts abans de l’actuació. Els preus de les entrades anticipades tenen un import de 15 euros la tarifa normal i 12 euros la tarifa reduïda; i el cost a taquilla és de 18 euros la tarifa normal i 15 euros la reduïda. El preu d’entrada reduïda és per els Amics del FeMAP, per persones entre 15 a 25 anys i a partir de 65 anys, a més d’altres col·lectius que han signat un acord de col·laboració amb el FeMAP.