Bagà recrea l’època medieval per les Festes de la Baronia de Pinós

Bagà fa un salt en el temps i es transforma aquests dies en un poble medieval, en motiu de les Festes de la Baronia de Pinós. Aquesta setmana ja es fan actes i el gruix de les activitats es concentraran el cap de setmana, dissabte 16 i diumenge 17 de juliol. La vila berguedana recrea com si fos un escenari de pel·lícula la vida a l’edat mitjana, a través d’una agenda plena d’activitats populars i espectacles, tal com podeu consultar a les imatges adjuntes. Centenars de visitants passaran per Bagà per gaudir de les recreacions històriques, visites teatralitzades, batalles medievals, representacions de teatre, cant, dansa i música tradicional.

Entre els actes destacats i consolidats hi ha el mercat medieval pels carrers i places del nucli antic de Bagà, del qual se’n fa una edició nocturna el dissabte, i una de diürna el diumenge, amb tota mena de propostes. Hi haurà productors alimentaris i venda d’artesania. I es podrà conèixer com treballaven els artesans. La fira de demostració d’oficis artesans aplegarà a Bagà entre 30 i 40 oficis diferents, amb la participació d’una seixantena d’artesans: joiers, cistellers, herbolaris, teixidors, filadores, matalassers, fusters, ebenistes, bufadors de vidre, i entre d’altres forjadors, i enguany es farà un homenatge a la pelleteria mostrant l’art de la pell en diferents àmbits: sabates, fundes d’armament, botes de vi…

Entre les activitats innovadores d’enguany hi ha la ‘Ronda Nocturna per les terres de la Baronia’, una caminada nocturna organitzada per la UEC de Bagà que es fa aquest dimecres 13 de juliol a les 10 de la nit. També la Nit de terror al Palau de Pinós, organitzada pel Grup de Teatre La Faia, aquest dijous 14 de juliol a les 10 de la nit. Divendres, 15 de juliol, hi haurà el concert ‘Capella dels Ministrers’, inclòs al Festival de Música Antiga dels Pirineus, es farà a l’església de Sant Esteve a les 9 de la nit. Dissabte, 16 de juliol, a les 6 de la tarda es farà una batalla campal en què 100 soldats representaran un combat al Parc de la Vila. I diumenge 17, es podrà conèixer com era la vida en un campament medieval. 

Els organitzadors esperen centenars de visitants aquests dies a Bagà, per viure una setmana medieval “de molta qualitat”, segons Carles Sànchez, coordinador de les festes.

actes de les Festes de la Baronia de Pinós més actes de les Festes de la Baronia de Pinós

FOTO: Batalla campal de les Festes de la Baronia de Pinós de Bagà / BAGÀ TURISME

 

X