La fiscalia i l’acusació particular mantenen les penes d’inhabilitació i presó per a l’exalcalde de Cercs

L’exalcalde de Cercs, Ferran Civil, es va enfrontar ahir a l’últim dia del judici a l’Audiència de Barcelona per un presumpte cas de prevaricació urbanística. Tant la fiscalia com l’acusació particular mantenen les penes per als tres acusats: l’exalcalde de Cercs, l’exsecretari i l’exarquitecta municipal. D’una banda, el ministeri fiscal demana per als tres acusats una pena de 7 anys d’inhabilitació i una multa de 5.000 euros, mentre que l’acusació particular -que representa l’empresa Cercs-4- demana per a Civil 9 anys d’inhabilitació i 3 anys de presó per un delicte de prevaricació urbanística i un altre d’estafa. Per als altres dos acusats demana 15 mesos de presó i 9 d’inhabilitació per un delicte de prevaricació.

Es va fer el segon dia del judici contra l’exalcalde de Cercs, Ferran Civil, per un presumpte delicte de prevaricació urbanística per haver concedit una llicència il·legal. Civil va declarar davant del jutge el passat 29 de juny i ahir va ser el torn dels informes pericials i les conclusions. Segons l’ACN, tant la fiscalia com l’acusació particular han mantingut les penes que demanaven contra Civil i els altres dos acusats, l’exsecretari i l’exarquitecta municipal de Cercs. Se’ls acusa d’un delicte de prevaricació urbanística per haver concedit una llicència l’any 2003 per construir unes edificacions irregulars al barri de Sant Jordi de Cercs. Es tractava d’un edifici plurifamiliar amb habitatges a la planta baixa, un bar restaurant al soterrani i 18 places d’aparcament. Precisament, la promotora adjudicatària, el Grup Cercs-4, ha exercit l’acusació particular en el judici.

La fiscalia demana la mateixa pena per tots tres:7 anys d’inhabilitació per a qualsevol càrrec públic i una multa de 5.000 euros. De la seva banda, l’acusació particular, a banda de la pena pel delicte de prevaricació, també acusa Civil d’un delicte d’estafa. Per tot plegat, l’acusació particular demana a Civil una pena de 3 anys de presó i 9 anys d’inhabilitació per a qualsevol càrrec o funció pública. Per als altres dos acusats demana 15 mesos de presó i 9 d’inhabilitació.

Civil és el segon cop que seu al banc dels acusats després que ja hagi estat condemnat amb anterioritat a 6 mesos de presó i 7 anys d’inhabilitació per haver permès la construcció d’unes naus en terrenys no urbanitzables.