La berguedana Tanit Venturós protagonitza el musical Sister Act d’aquest dissabte a Berga

El Teatre Municipal de Berga acull aquest dissabte un musical protagonitzat per joves actors i actrius de la comarca. Es tracta d’una adaptació al català de Sister Act, un musical basat en la pel·lícula que porta el mateix nom i que va sortir a la llum l’any 1992 sota la direcció d’Emile Ardolino.

L’obra que dissabte es representarà a Berga és el resultat d’un any de treball i assajos al Taller d’Arts Escèniques i Plàstiques Munt d’Arts. L’entrada val 10 euros en el cas dels majors de 10 anys i és gratuïta pels menors de 10 anys. La direcció teatral va a càrrec de Montse Tristany, la directora de cant és Montse Ventura i l’encarregada del ball és Laia Cortés. La il·luminació anirà a càrrec de Josep Maria Salat i Tres Branques, l’escenografia serà competència de Jordi Peña i Josep Maria Hontangas, mentre que Marc Lorente, Arnau Martínez i Jordi Peña faran de tramoia.

Pel que fa al repartiment, la berguedana Tanit Venturós, de 20 anys, interpretarà Deloris Van Cartier, la protagonista de la funció. Sandra Torrents fa el paper de Mare Superiora, Eva Roca representarà a la Monja Professora, Carla Cortés és la Mare Priora (un paper que no existeix a l’obra original, però que s’ha creat per donar cabuda a tots els actors i actrius del grup), Eric Parcerissa és Curtis Shank, Marc Pujals dóna forma al policia Eddie Souther, Laura Corominas farà de Mary Robert, Alba Soares serà Mary Patrick, Maria Corominas té el paper de Mary Lazarus, Aida Zumajo representarà a Ernestina, Roger Úbeda serà Monsenyor, Dani Casas interpretarà a Td, Dani Solà farà de Pablo, Marc Lorente i Arnau Martínez representaran els homes del bar, i Judit Pulido, Laia Coma, Laia Cortés, Gemma Andrés i Bea Roca interpretaran la resta de germanes de la funció.

Un musical per somriure

Sister Act té una durada d’una hora i mitja aproximadament. Segons la seva directora, Montse Tristany, “no és especialment llarga, tenint en compte que és un musical. És una obra molt fresca, que hem intentat que sigui àgil i que la gent surti amb ganes de tornar-hi. Dóna molt bon rotllo!”. A més, Tristany explica que “no és un musical còmic, però sí de somriure. Una obra divertida, tot i que també té els seus punts en què arriba al cor”.

Montse Tristany també ha destacat les aptituds del seu grup de treball. “Són nois i noies molt joves que estan en la millor edat per fer teatre. És molt fàcil treballar amb ells perquè aprenen molt ràpid. Interpreten molt bé i saben canalitzar molt bé aquesta energia que tenen per interpretar”, afirma la seva directora. Tot i això, la seva edat fa que molts d’ells estudiïn a Barcelona i aquest és el gran problema, segons Tristany: “ha estat molt difícil que coincidíssim tots junts. De fet, pràcticament fins el dia de l’assaig general no podrem ser-hi tots”.

Adaptat per l’ocasió

La directora de cant del musical, Montse Ventura, ha tingut un paper fonamental a l’hora de preparar l’obra. Ventura ha adaptat les cançons de la representació al català, ja que només estaven disponibles en anglès. A més, Ventura ha parlat del musical Sister Act com “un projecte complicat a nivell de cant, no només per la complexitat de traduir les cançons de l’anglès, sinó perquè el nivell musical de l’obra és molt alt“.

A nivell de posada en escena, la directora teatral, Montse Tristany, ha reconegut que “el més complicat ha estat planificar l’obra, ja que transcorre per molts espais i hem intentat fer-la el més àgil possible perquè la gent no s’hagi d’esperar excessivament entre escena i escena”.