Runa a Sac - Containers del Berguedà

Borredà, Societat

Joan Roma, sobre la depuradora: “és un dels dies més feliços de la meva vida política”

Joan Roma, sobre la depuradora: “és un dels dies més feliços de la meva vida política”

L’Agència Catalana de l’Aigua ha comunicat aquest matí als Ajuntaments d’Avià i Borredà que les obres de construcció de les depuradores d’aigües residuals de tots dos pobles començaran a principis del mes d’octubre i novembre, respectivament. D’aquesta manera, les depuradores que tanta perseverança han exigit a Avià i Borredà estaran en funcionament abans que s’acabi el 2017. La notícia, com no podia ser d’una altra manera, ha estat rebuda amb eufòria i alleugement a tots dos municipis. Sense anar més lluny, l’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha reconegut en declaracions a AquíBerguedà.cat que “és un dels dies més feliços de la meva vida política des de l’any 1979, quan vaig entrar a l’Ajuntament de Borredà”.

L’acord és entre tres parts: l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Ajuntament de Borredà i la constructora OMS-SACEDE S.A.U., que és l’empresa que s’encarregarà de construir la depuradora a canvi de gaudir de la seva concessió durant els primers 15 anys de funcionament. D’aquesta manera, la constructora es compromet a construir l’obra amb la condició que en podrà treure rendiment durant els 15 primers anys ocupant-se de la conservació i el manteniment dels equipaments.

Per a Joan Roma, avui s’ha desencallat “un dels projectes més importants de la història del poble“. Roma ha explicat que “després de 13 anys de batalles i gestions, avui se’ns ha anunciat que la depuradora, un dels projectes prioritaris d’aquest consistori, serà una realitat a curt termini”. A més, Roma ha parlat de la inversió en la depuradora com “una inversió estratègica, que garantirà que les aigües de Borredà tornin netes d’una vegada per totes a la riera”.

FOTO. Membres de l’Ajuntament de Borredà, de l’ACA i de l’empresa constructora a la reunió d’aquest matí / AUTOR: ACA (via Twitter)

Agència Catalana de l'Aigua Ajuntament de Borredà Depuradora OMS-SACEDE S.A.U

Comentaris