L’Hospital de Berga fa “un rentat de cara” a la seva sala de parts

Les dones que decideixen tenir les seves criatures a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga ho fan des de dilluns passat en una sala de parts “més lluminosa i agradable“. El centre ha renovat i millorat la seva sala de parts en “un manteniment a fons que ha servit per rentar la cara a un espai que ho necessitava des de feia anys”, ha dit la cap d’Infermeria de l’hospital, Joana Rodríguez.

La nova sala de parts de l’Hospital Sant Bernabé està operativa des de dilluns passat. Des de llavors, uns plafons blancs han substituït les rajoles fosques que fins aleshores hi havia, i s’ha polit el terra. Tot plegat, per aconseguir un espai “amb molta més llum i més agradable per a les mares i pels nadons”. Des del centre es valora molt positivament aquesta millora ja que, si bé s’havien anat fent petites reformes en l’anterior sala de parts, l’actual renovació suposa un pas endavant en l’atenció a les gestants i els seus nadons.

 

La música, fonamental en molts parts

Una de les grans millores de la sala ha estat la modernització de l’equip de música que ja incorporava. Segons Rodríguez, l’espai, que l’any 2015 va acollir 173 parts, ja disposava d’un equip de música per satisfer els desitjos d’aquelles dones que demanessin gestar el seu nadó amb música de fons, però el que s’ha fet és “condicionar la sala de manera que no és necessari que hi hagi un equip de música“. La sala, doncs, té el seu propi sistema de reproducció de música i “només necessita d’un llapis de memòria per a funcionar”.

Segons Joana Rodríguez, hi ha moltes mares que demanen que el seu part sigui amb música determinada de fons. De fet, “hi ha moltes preparacions del part que ja s’enfoquen amb música relaxant, perquè tranquil·litza a la pacient i això pot facilitar les coses durant el part”, ha reconegut.

FOTO. La nova sala de parts, amb les noves millores que estan en funcionament des de dilluns passat / Imatge cedida per l’Hospital Sant Bernabé

X