Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Societat

Alfred Prados repeteix victòria al Concurs de Boletaires amb una cistella de 43,6 quilos de rovellons

Alfred Prados repeteix victòria al Concurs de Boletaires amb una cistella de 43,6 quilos de rovellons

El Pla de Puigventós (Castellar del Riu) ha acollit aquest matí la 60a edició del Concurs de Boletaires que organitza cada any la Penya Boletaire de Berga. El boletaire de Cal Rosal Alfred Prados ha revalidat la victòria que ja va aconseguir l’any passat en la categoria de rovellons, Aurora Guix ha guanyat en llenegues i Berta Capdevila ho ha fet amb el rovelló de més pes.

Prados, que l’any passat va guanyar amb una cistella de 48,5 quilos de rovellons, s’ha tornat a imposar amb una cistella de 43,6 quilos. El públic ha quedat bocabadat en veure la quantitat de rovellons que ha carregat el guanyador, ja que era molt més grossa que la de la resta de participants. Els més incrèduls posaven en dubte que la cistella estava totalment plena de bolets; d’altres, es limitaven a admirar l’èxit del bon boletaire. El segon premi en categoria de rovellons ha estat per Eloi Alcalà, amb una cistella de 26,7 quilos, i el tercer, per Ramon Cabiscol, amb 11,6 quilos.

Pel que fa a les llenegues, Aurora Guix haguanyat amb una cistella de 20,4 quilos, que ha estat de les més aplaudides del certamen. La segona posició ha estat per Àngela Barat, amb una cistella de 3,1 quilos, i la tercera, per Emma Sató, amb 1,2 quilos de llenegues.auroraguix-llanegues-concursboletaire2016

Finalment, la guanyadora i única participant en la categoria del rovelló de més pes ha estat Berta Capdevila, amb un bolet de dimensions considerables que ha pesat 70 grams.

Nous boletaires d’honor

La festa dels bolets a Puigventós també ha servit per investir tres nous boletaires d’honor. En aquesta ocasió, els afortunats han estat l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellar del Riu, Francesc Xavier Raja, i l’empresària del sector alimentari, Maria Àngels Casabella.

boletaireshonor2016

FOTOS. Alfred Prados, guanyador en categoria de rovellons, Aurora Guix, vencedora en llenegues, i els tres boletaires d’honor d’aquest 2016 / AUTOR: Marc Canturri

Alfred Prados Concurs de Boletaires Penya Boletaire de Berga Puigventós

Estic amb tu

Comentaris

 • joan

  Tot això es un muntatje, els que en saben, aquests dies, treballs a fer més 2-4 quilos
  quan surten, i a més que siguin aprofitables. Quants anys més amb la mateixa mentida?
  no n’aprenem!

  • Eduardo López

   Totalment d’acord Joan. Que aportin vídeos i imatges de la collita per certificar-ho que avui en dia tothom té un smartphone.

 • Alberto Fidela

  Quaranta-tres quilos en la pitjor temporada de bolets de la darrera dècada? Per l’amor de déu, que aquests dies s’estan trobant culs de cistella. Per molt bon boletaire que siguis, per molt bé que et coneguis totes les rovelloneres a deu quilòmetres a la rodona, més de 10 quilos amb una sola persona són impossibles enguany. Això són bolets de mercat, com cada any. Trampes normalitzades i institucionalitzades.