Alfred Prados, de Cal Rosal, guanya el Concurs de Boletaires amb una cistella de 48,5 quilos de rovellons

Un dels actes de la Festa dels Bolets de Berga ha estat el Concurs de Boletaires al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu. Es va celebrar ahir diumenge, al matí, i va ser una festa molt concorreguda, ja que va aplegar unes 4.000 persones. El guanyador d’aquesta edició ha estat Alfred Prados, amb una cistella de 48,5 quilos de rovellons.

boletspuigventos2No era la primera vegada que Prados, de Cal Rosal, s’enduia el premi en la categoria de rovellons, i és que és un dels participants habituals. En aquest sentit, cal destacar que competia amb altres 15 persones. En total 16 participants, el doble que l’any passat. En la categoria de llenegues, la guanyadora va ser Àngela Baraut, amb una cistella que va pesar 24,5 quilos. Tots els participants junts van collir 210 quilos de bolets. Un fet que van aplaudir des de la Penya Boletaire, organitzadors del certamen.

Els membres de la Penya ja servien esmorzars de bon matí. Després es va fer el concurs infantil de bolets. Posteriorment nomenament dels boletaires d’honor (David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Gironella; Josefina Vilajosana, ceramista i impulsora del Museu d’Art del Bolet de Montmajor; i Eduard Parés, cap de secció de Gestió d’Espais Naturals de la Generalitat). I després, pesada de les cistelles participants a la 59a edició del Concurs. Al migdia, fi de festa a Puigventós. Però els actes organitzats per la Penya van continuar a la tarda amb sardanes al passeig de la Pau, i al vespre castell de focs i cremada de la falla. Enguany era una enorme cistella de bolets col·locada damunt d’una bàscula.

La Berga Bolet, un èxit

Un altre de les propostes de la festa dels bolets de Berga és la mostra Berga Bolet. Amb activitats diverses al nucli històric de la ciutat va tenir dissabte una gran acceptació, amb el concurs de tapes cuinades amb bolet com a plat fort. El carrer Major es va omplir a vessar de berguedans i visitants que van participar de les propostes i que es van llepar els dits degustant les tapes que van servir 25 restauradors de la comarca.

Amb el bolet com a protagonista, Berga ha tret profit d’una fira que serveix per dinamitzar el centre comercial de la ciutat. Per segon any s’ha fet al carrer Major i places adjacents, amb la implicació dels botiguers i comerciants, i la valoració ha estat molt bona. Especialment dissabte però també diumenge hi ha hagut molt moviment i participació en tots els actes paral·lels que es feien: castellers, espai infantil, jornades micològiques, gegants, i batucada, entre d’altres.

 

FOTOS: Alfred Prados (esquerra de la foto principal), guanyador del concurs amb 48,5 quilos de rovellons. I imatge de tots els participants al Concurs de Boletaires. AUTOR: Dani Perona

 

 

X