Alfred Prados: “Bona part dels rovellons són de fora de la comarca”

Alfred Prados, de Cal Rosal, va ser el guanyador del 60è Concurs de Boletaires que es va celebrar ahir, diumenge, al Pla de Puigventós. Prados va sorprendre tothom amb una cistella de 43,6 quilos de rovellons i es va imposar a Eloi Alcalà, amb una cistella de 26,7 quilos, i a Ramon Cabiscol, amb 11,6 quilos de rovellons.

Un cop finalitzada l’entrega de premis, Prados va explicar a l’AquíBerguedà.cat com s’ho va fer per omplir una cistella amb tal quantitat de bolets, tenint en compte que està sent una temporada boletaire força discreta fins al moment. El guanyador del concurs va reconèixer que bona part dels rovellons els havia collit fora del Berguedà però que ho havia fet “en zones properes, no gaire lluny”.

Prados va recalcar que coneix bé els boscos del Berguedà i els de zones limítrofes. “He sortit a buscar bolets dos o tres dies i em conec tot això com si ho hagués fet jo mateix. A partir d’aquí, tot és qüestió d’anar acumulant bolets i anar omplint la cistella”, va explicar.

FOTO. Alfred Prados en el moment de la pesada de la seva cistella al Concurs de Bolets d’aquest 2016 / AUTOR: Marc Canturri

X