El Berguedà proposa unes ordenances fiscals iguals per a tots els municipis

El Berguedà s’ha proposat harmonitzar les ordenances fiscals de tots els seus municipis per fomentar les iniciatives sostenibles, la generació de llocs de treball i la potenciació de la indústria. Aquests són els tres grans eixos de la proposta que ha dissenyat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i que ara haurà de ser aprovada pels regidors de cada municipi.

La proposta de l’agència classifica les bonificacions en tres tipus d’impostos amb la intenció que siguin comunes a tots els pobles de la comarca. Es tracta de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i l’impost d’activitats econòmiques (IAE). Les bonificacions que proposa l’Agència de Desenvolupament van del 50% al 95%.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i alcalde de Gironella, David Font, va assistir ahir al matí a la presentació de la proposta, juntament amb el vicepresident primer, Francesc Ribera; la vicepresidenta segona, Ana Rodríguez; el president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Fígols, i el president de la delegació comarcal de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Boix.

Font va remarcar que la proposta d’harmonització de les ordenances “és una iniciativa pionera al Berguedà. No tenim constància que s’estigui fent enlloc més.” Tot plegat, amb la intenció de fer que neixin el màxim d’iniciatives empresarials a la comarca. “Crear llocs de treball ha de ser una obsessió per a tots els ajuntaments de la comarca”, va dir.

D’entrada, la proposta ha estat aprovada per la junta general de l’agència, que està formada per representants de tots els municipis i integrants de l’ACEB, la Cambra de Comerç, el Gremi d’Hostaleria i Turisme, CCOO i la UGT. Ara és el torn dels 31 ajuntaments de tota la comarca.

La realitat de cada consistori, determinant

El vicepresident primer de l’agència i regidor de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, va manifestar el seu suport a la proposta, però va advertir que la seva implantació dependrà de les realitats de cada ajuntament. “Hi haurà dos ritmes: el dels governs que tinguin majoria i el dels que no en tenim i haurem de sotmetre la proposta a debat entre tots els grups de l’Ajuntament”, va recordar com a regidor de Berga.

FOTO. Presentació de la proposta d’harmonització per part dels membres de l’Agència de Desenvolupament, l’ACEB i la Cambra de Comerç / AUTOR: Marc Canturri

X