La Farsa fa realitat un dels últims projectes de Montserrat Minoves aquest cap de setmana

La Farsa afronta un cap de setmana ple d’emocions i teatre. Demà, dissabte, a 2/4 de 10 del vespre, i l’endemà, diumenge, a 2/4 de 6 de la tarda, l’agrupació teatral presenta una adaptació de l’obra La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, al Teatre Municipal de Berga.

Més d’una cinquantena d’actors i actrius trepitjaran l’escenari en algun moment o altre de la representació, que té una durada d’1 hora i 45 minuts amb una mitja part. “Tot i que hi ha 4 o 5 personatges principals i 4 o 5 més, de secudaris, La plaça del Diamant és una obra amb molt de moviment i necessitàvem una quantitat important de figurants”, ha explicat Josep Maria Salat, president de la Farsa, a l’AquíBerguedà. De fet, Salat ha reconegut que “el fet de necessitar tant gent que fes aquests papers ens serveix per donar l’oportunitat de trepitjar l’escenari a actors joves i, així, veure com es desenvolupen en ell”.

En certa manera, però, protagonistes i figurants actuaran amb un objectiu comú: retre homenatge a l’ex presidenta de l’agrupació Montserrat Minoves, que va morir l’abril passat sobtadament. “Serà una manera de dir: –Gràcies per tot el que has fet, Montse“, segons Salat. Ell i Minoves van començar a preparar l’obra tant bon punt van deixar enrere els Pastorets del Nadal passat. “Era un projecte de la Montserrat. Ens fa il·lusió tancar el que va proposar ella en el seu moment”, diu l’actual president. A més, ha confirmat que al llarg de l’obra hi haurà detalls en honor a Minoves.

El Teatre Municipal s’omplirà de gom a gom en les dues funcions. Si més no aquesta és la previsió de l’agrupació, que ja ha venut 700 entrades anticipades. Tot i això, encara es poden comprar entrades a www.lafarsa.cat al preu de 12 euros o una hora abans de cada representació a la taquilla del teatre.

Una pèrdua molt dura per la Farsa

La mort de Montserrat Minoves ha costat molt de pair als membres de la Farsa. “L’hem trobat molt a faltar durant tot aquest procés: ja ho vam fer pels Elois, demà hi tornarem i no vull ni imaginar-me el que la trobarem a faltar pels Pastorets“, lamenta Josep Maria Salat.

L’actual president de la Farsa ha explicat que Minoves “marcava les pautes a seguir, ens donava els últims consells i ens animava a tots just abans de trepitjar l’escenari”. Salat ha assegurat que l’obra serà “doblement emotiva” i que farà posar la pell de gallina al públic i als personatges, no només pel que es representarà sobre l’escenari, sinó pel fet que “la figura de la Montse estarà en la memòria de tothom durant tota la funció”.