Puig-reig renova la gala del pubillatge i proclamarà els nous representants amb l’humor de David Cols

Torna la Fira de Sant Martí a Puig-reig i, com cada any, el municipi renovarà els seus representants del pubillatge. Alba Selva, Josep Vilardell, Mar Ambròs i Ignasi Ranz seran la nova pubilla, hereu, dama i fadrí del poble però seran proclamats en un ambient molt diferent al que hi sol haver tradicionalment en una gala del pubillatge puigreigenc. Tot plegat, el proper dissabte, 12 de novembre.

Aquest any la renovació de l’acte del pubillatge és una de les grans novetats del programa de la Fira de Sant Martí, ja que, segons la regidora de Festes, Alba Santamaria, l’Ajuntament de Puig-reig ha optat per donar a la gala “un toc diferent, renovat i d’humor“.

L’humorista berguedà David Cols presentarà l’acte, que, segons ha dit ell mateix, “està encarat a l’entreteniment i busca l’espectacle“. Ara bé, Cols ha avançat que la gala mantindrà l’essència del pubillatge, però s’allunyarà de la cadena de discursos d’autoritats i càrrecs entrants i sortints que el caracteritzaven fins aquest any. Segons ha explicat, tots els assistents a l’acte tindran l’oportunitat de participar en un joc, sempre i quan portin un mòbil amb connexió a internet i bateria. Tot plegat, ha dit, amb la voluntat d’innovar: “el pubillatge és una tradició molt arrelada a la nostra terra però que s’ha renovat ben poc, i això és el que volem canviar”.

Una Fira de Sant Martí que es mou entre la cultura i els infants

L’acte del pubillatge és només una de les activitats que s’engloben dins el programa de la Fira de Sant Martí, que aquest any presenta un disseny innovador i atractiu. “La idea és que la gent del poble vagi a buscar el programa als comerços”, ha dit Josep Campos,  el regidor de Promoció Econòmica, Comunicació i Comerç de l’Ajuntament de Puig-reig.

De fet, els actes del programa ja han començat. Ho van fer dissabte passat, però el gruix d’activitats s’escau en el cap de setmana vinent, de l’11 al 13 de novembre. Serà llavors quan l’avinguda principal del poble s’omplirà de paradistes. En aquesta edició, seran un centenar i el consistori ha volgut destacar l’important percentatge que ocupen els botiguers del municipi. “Molts dels paradistes són de Puig-reig i això ens fa molta il·lusió. Els botiguers del poble que no tenen els comerços a l’avinguda principal s’animen a sortir al carrer i s’hi traslladen per un cap de setmana”, ha dit el regidor de Cultura, Jesús Subirats.

jesus-subirats

Jesús Subirats, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig / Marc Canturri

A banda de la fira, les propostes del programa es poden dividir en dos àmbits: el cultural i l’infantil. Pel que fa a la cultura, el 35è aniversari dels gegants de Puig-reig, el 38è concurs de Pintura Ràpida, el bateig de la sala d’actes de la biblioteca (es dirà sala Ramon Llobet) i el “Vermut de Sant Martini” són els plats forts de l’edició d’enguany.

L’Ajuntament, però, també pensa en els més petits i ha confeccionat un programa especial per als infants del poble. En aquest sentit, el taller de cuina infantil, la trobada de gegantons i capgrossos i la cercavila de diumenge són els grans al·licients de la festa.

FOTO. David Cols, Josep Campos, Alba Santamaria i Jesús Subirats a la presentació de la Fira de Sant Martí 2016, aquesta tarda / Marc Canturri